JetSosyal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.5 yıl 301, 1 yıl gibi bir süre Egea kullandım. Tercihim Egea olur. 301 daha atik, seri ve hızlıdır. Egea biraz daha hantal gibi kalır ama 301’e nazaran daha rahat ve konforludur. 301’de bizim düzenli olarak amortisör patlardı, far ampülü patlardı bir tuhaftı ama çok güven vermiyordu. Hız yükselince hafifte bir rüzgar olunca çok sallıyordu kendini. Egea biraz daha tok bir hissiyat veriyor, daha tatlı hem sürüş bakımından hemde genel konfor bakımından. 301’in 1.6 dizel versiyonunu kullandım; yakıt konusunda hiç yakmıyor desem yeridir. Egea’da 1.3, 1.4 ve 1.6 motor seçeneklerini kullanma fırsatım oldu. Henüz 1.0 nasip olmadı ama edindiğim/öğrendiğim bilgilere göre eski Egea’yı iyice derleyip toparlamışlar. Hem izolasyon, hemde konfor bakımından. Özetlemek gerekirse benim tercihim Egea’dan yana olurdu. Şimdiden hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
1.4 frey veya urban paket hakkında fark varmı ayrıca yokuşlarda vs bu araç nasıldı çıkabiliyormu takılıyormu? Uzun yollarda nasıl bir araç? arka koltuk olarak pejo 301 mı geniş egea mı?