her ay 2 - 3 kere gelmiyecek para her 1 -2 ay toplu bir şekilde gelecek benim durum ne olur?
Toplu rakamdan kastettiğinize bağlı. 2-3 ayda bir 1-2k para gelecekse şikayet vs olmadığı sürece sorun olmaz.
Arkadaş doğru söylemiş. Bu işin ana merkez noktası şu incelemeye alınmadığın müddetçe sıkıntı yaşamazsın ama incelemeye alınırsan. Gelir vergisini ödersin. KDV'yi zaten satışı kime yaptıysan o ödüyor. Beyandan ceza yemezsin diye biliyorum yeni düzenlemeyle beraber. Eskiden olsa 1500 vermediğin beyan başına ceza yiyorsun fakat bunun yerine başka bir ceza ödüyosun vergi vermediğin için oda şöyle. 400 lira vergi borcun var 400 lirada ceza borcun oluşuyor.
Tabi memleketimizde xxlyon, xxngiz vb bir çok firma var borçları silinen. Böyle bir durumda da küçük gelirler sağlayıp gününü kurtarmak isteyen kişilere bunca ceza hoş mu olur olmaz kimse için desteklemiyorum bu vergi cezalarını hele ki milletimizin beli bükülmüşken bu pandemi döneminde.
Burada parayı alanlar satıcılar, yani KDV, Gelir vergisi vs beyan etmesi gereken kişiler satıcılar. KDV ödemezsin diye birşey yok maalesef. KDV ve gelir vergisi borcu çıkar ek olarak bir vergi cezası çıkar