ottomancafe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar 2006 dan beri web işleriyle uğraşıyorum ve insanların bu yeni bilgisayarlı sisteme tepkisi olarak 2 şeye daha anlam vermiş değilim.

1. Herhangi bir konuda yardım için forum vb. yerlere konu açıldığı zaman konu cevaplar.
*İnternete ararsan bulursun vb. cevaplar
*Bilmiyorum vb. cevapları konuna girip altına yazması
*O cihazı servise veya garantiye gönder vb. akıl almaz cevaplar
*Konuyla alakasız olan cevaba 10 sayfa cevap verilerek konu başlığının çöp olması.

2.Domain mundarlığı olarak tabir ettiğim gereksiz pazar peşinde konuşan insanlar.
Kısacası: Sen tüm mağaza pazar kelimeleri tutarsın dayının teki gelir n11 diye domainle işini yürütür tüm domainlerin çöp olur.
Hangi domain olursa olsun seo + reklam en iyi şekilde yapılsın tutulur bunu anlamak zor değil herhalde "pazar.com sohbet.com giyim.com" vb domainleri elinde tutunca ne oluyor anlamış değilim 15 yıldır.
Domaini al içeriğini kur madem bu kadar güveniyorsun sonra pazarla hem kendine hem başkasına faydan olur 15 yıl elinde patlamamış olur hem de başkalarına faydan olur.

Bu tür ticaret koşanların yüzünden diziler filimler web siteler isimleri anlamsız ilerliyor bir projeye giren ilk domain boş mu diye bakıyor boş değilse en yakın kelimeler ile bir isim ile projesini yürütüyor ICANN şirketi yıkılsa da yeni şirkette .com uzantısını değiştirse de tüm dünya kurtulsa diye düşünüyorum

İyi forumlar
SrdL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain konusuna katılıyorum sonuna kadar
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam adam hadi belki satarım çok güzel domain diye tutuyor, para verdikten sonra da vazgeçmek zor geliyor diye düşünüyorum
altunbasak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
birde şeyciler var
ooarda
buburda
şu724
onugetir
bunugetir
onugetirme
bununereyegötürüyon

gibi saçma domainlerin pazarını kurmaya çalışanlar var , bazen doman arıyorum diyte konu açıyorum adam domaine 10000 tl yazıyor ben o domaine verilecek reg parasını veren kişinin aklından dahi şüphe ederim
chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şu domainlere bak arkadaş: http://www.emlakilan.com/

Markalaşacak domain zaten yürür gider, en basit örneği onedio
bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes kolay yoldan zengin olma pesinde hocam.jenerik com alip kisa yoldan zengin olma dusuncesi
hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir domaini 15 yıl satamamış insan = cennetten tapu aldığını sanan insan
Backlinkim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir domaini istedim teklif verdim, alamadım. Başka bir kişi almış, domainle alakasız uygunsuz bir site açmış. BTK’ya şikayet ettim, kapandı. Ee ne oldu şimdi 😅 2021 yılında yaşıyoruz, artık domainin jenerik olmasından ziyade, alan adının otoritesi düşük mü yüksek mi bu çok önemli.

Merhaba,

Yani diyorsunuzki elinde dükkanı evi olan bıraksın gitsin.Bunca sene uğraşacaksın okadar para harcayıp geleceğe yatırım yapıp ev , araba, dükkan alacaksın.Belki değerlenir iyi paraya satarım diyeceksin.Ama kiraya vermediğin veya kullanmadığın için mundar olmuş olacak.Ozaman herkes evini, arabasını , arsasını , dükkanını, motorsikletini, altınını salsın gitsin kim kullanırsa kulkansın.Millet çoluğunun çocuğunun geleceğini sağlama almak için boşuna birikim yapıyor demekki.Millet alsat yerine, hayal tacirliği yerine ,üretip imal edip sattıda domain yatırımcılarımı buna engel oldu.