Merhaba arkadaşlar 2006 dan beri web işleriyle uğraşıyorum ve insanların bu yeni bilgisayarlı sisteme tepkisi olarak 2 şeye daha anlam vermiş değilim.
1. Herhangi bir konuda yardım için forum vb. yerlere konu açıldığı zaman konu cevaplar.
*İnternete ararsan bulursun vb. cevaplar
*Bilmiyorum vb. cevapları konuna girip altına yazması
*O cihazı servise veya garantiye gönder vb. akıl almaz cevaplar
*Konuyla alakasız olan cevaba 10 sayfa cevap verilerek konu başlığının çöp olması.
2.Domain mundarlığı olarak tabir ettiğim gereksiz pazar peşinde konuşan insanlar.
Kısacası: Sen tüm mağaza pazar kelimeleri tutarsın dayının teki gelir n11 diye domainle işini yürütür tüm domainlerin çöp olur.
Hangi domain olursa olsun seo + reklam en iyi şekilde yapılsın tutulur bunu anlamak zor değil herhalde "pazar.com sohbet.com giyim.com" vb domainleri elinde tutunca ne oluyor anlamış değilim 15 yıldır.
Domaini al içeriğini kur madem bu kadar güveniyorsun sonra pazarla hem kendine hem başkasına faydan olur 15 yıl elinde patlamamış olur hem de başkalarına faydan olur.
Bu tür ticaret koşanların yüzünden diziler filimler web siteler isimleri anlamsız ilerliyor bir projeye giren ilk domain boş mu diye bakıyor boş değilse en yakın kelimeler ile bir isim ile projesini yürütüyor ICANN şirketi yıkılsa da yeni şirkette .com uzantısını değiştirse de tüm dünya kurtulsa diye düşünüyorum
İyi forumlar