Bizim kaç para ödeyeceğimiz değil sizin ne kadar bütçe ayırdığınız önemli, ortalama 10-50₺ öderim diye düşünüp buna göre bir tasarımcı seçtiğinizde nelerle karşılaşacağınızı tahmin etmek çok da zor olmasa gerek.
Tasarım sektöründe ayrılan bütçe ile işe/projeye verilen önemin doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bir ürünün çok yüksek fiyatlı olması çok kaliteli olacağı anlamına gelmese de bence tasarım sektöründe bir işin ucuz olması -genellikle- kötü olacağı anlamına geliyor. Çünkü işini bilen, profesyonel hiç bir tasarımcı ucuza çalışmaz diye düşünüyorum.
Bir ara, günlük sigara paramın çıkması için moderatör izniyle taban fiyatının altına "neredeyse bedava" fiyatına kendimce iyi diyebileceğim uğraştığım tasarımlar yapıyordum ve aynen şu mesaj geldi bu konuya
"Hocam 2 tane YouTube kanal resmi (banner) yaptırmak istiyorum ikisi 10 TL olur mu?" Tasarımcılara karşı "bunu bende yaparım be" havası var biraz sanki ama, minimalist ve flat kavramlarını bazı müşterilere anlatmak cidden ölüm.