70.000₺ erken kapatma dahil borcum var. Garanti bankası 75,000₺ ye 100.000₺ geri ödeme koyuyor. 30.000₺ zararda oluyorum. Aylık ödemem 3000e düşüyor
Anladığım kadarıyla 12-18 ay arası borcun var. Aylık gider tutarını düşürüp +30,000 TL borçlanıp borcunu 36 aya çıkaracaksın.
Şöyle düşün 30,000 TL / 18 Ay yaptığında aylık mevcut borcun dışında 1,666 TL her ay fazla para ödeyeceksin. Yani bu çileyi 18 ay daha çekeceksin.
Aylık borcunu düşürüp rahatlamak istiyorsan bunun çözümü yeni kredi almak değildir. Çünkü böyle sürüp gider kendimden biliyorum. O +18 aylar hiç bitmez çünkü bu arada yeni giderler ortaya çıkar.
Benim nacizane çözüm önerilerim;
Birinci yol uzun vadeli TL elden borç al 12 ay sonra ödemek üzere 25-30,000 TL aile vb. bireylerden. Aldığın para ile mevcut kredi/kartlarını kapatıp aylık ödemeni düşürebilirsin.
+30,000 TL ödeyeceğin parayı ana borcunu ödemiş olursun.
İkinci yol gelirini arttırma pasif gelirler elde etmeye çalış ben bir türlü yapamadığım ama yaptığım zaman rahatlayacağımı biliyorum zaman ve konsantre sıkıntım var.
Üçüncü yol gelirini arttırmaya çalış iş değişikliği, ek iş veya başka aile bireylerinin gelire destek olması vb.
Dördüncü yol giderini düşür ve borcunu mevcut haliyle kapamaya uğraş.
Kredi Kartı veya Kredi ile anlık rahatlamalar geçicidir. Çünkü harcamadığın ek yükler biner üzerine (faiz).
Borç ödenerek biter. Yeniden borçlanarak değil.
Benim durumda pek iç açıcı değil ama sonuçta 300-350,000 TL borçlardan buralara düştüm. Yazdıklarımın hepsi öneri değil tecrübe.