Her anlamda. Lokasyon, özellik, cURL işleminde x işlemi çok rahatlatır gibi gibi. Benim şuan ki yazdığım sistem 4 saniyede dönüş yapıyor. Bir booking sistemi, fakat sitenin kendisi 2 saniyede sonuç veriyor zaten aramaya. Ben +2 saniye farkla çektirmeyi başardım. Fakat daha fazla düşürebilir miyim tek amacım bu. Çalıştığı serverin önemi de büyük bu konuda onu da biliyorum fakat özellik anlamında yardım istiyorum.
İnternet konusunda sanırım download hızı önemli cURL için. sunucunun download hızı yüksek özellikte olanları seçebilirsiniz bunun dışında sunucu taraflı bir işlem yapılmadığı için örnek veritabanına veri giriliyorsa çok fazla veri girilmesi durumunda burada işlemci devreye girecektir. Mesela kaç cpu işlemci var ise aynı anda o kadar veriyi işleyebilir gibi bir örnek verebilirim. ancak sizin bunlarla da bir işiniz yok sizin olayınız bir url deki veriye ulaşmak. burada en önemli nokta ulaşılacak verinin bulunduğu sunucunun gecikme süresi daha sonra sizin istek yaptığınız sunucunun erişme süresi. yani karşı sunucunun upload hızı sizin sunucunun da download hızı önemli diyebiliriz.