Prowess adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amerika'da şirketinizin olması vergisel konularda yanlış yönlendirme yapmanıza hak tanımamalı diye düşünüyorum. Bu konuları mevzuatları okumuş uzmanları var yönlendirmeyi o kişiler zaten yapıyor.
Bir ülkede fiziksel olarak satış yapacaksın ve vergi ödemeyeceksin. Kulağa mantıklı geliyor mu. Bireysel olarak satış yapan kullanıcılar 200 unit 20k$ ciro sonunda irs'e form doldurup göndermek zorunda. Amerika'da vergi sistemi çok karışık türkler için orada satış yapmak oyun gibi geliyor. Bunu direkt olarak amazon'a sorarak veya irs arayarak öğrenebilirsiniz. Eğer hesabınız Türkiye'de kurulmuş bir şirket üzerine ise çifte vergilendirme anlaşması olduğu için o işleri türkiye'den bir mali müşavir ile görüşüp öğrenmelisiniz.
Amerika'daki muhasebecimiz tarafından teyit edilmiş bilgileri size aktardım.
Federal gelir vergisi
Eyalet gelir vergisi
Şirket yürütme maliyetleri(eyalete ödenen sabit ücretler).
Ek olarak arbitraj ve ürün araştırma konusunda yetkili bilgiye veya tecrübeye sahip değilseniz insanları yanlış yönlendirmeyin. Yazdıklarım herkesin iyiliği için herhangi bir manipülasyon olarak algılamayın.
Sevgiler,