Anlatmak istediğim sadece aranma hacmi değil ama oda tabiki önemli çok aranan bir domaine sahip olmak tabiki iyidir.
Dar alandan kastım şuydu bizzat ile ne yapılır ? Misal güzel sözler sitesi yaptınız ama alternatif bir farklı kalıba uyarmı bence uymaz bizzat diye eticaret sitesi olmaz tabi bu benim fikrim 10 yıl bekletip satılmadığını görünce burdan sonrada sizin fikriniz oluşmuş olur bunu kast etmek istedim bu jenerikler için geçerli tabiki keyword bir domainde bunu arayamazsınız.
Com 1miyon TL eder ama org 10 TL etmez bu bir kıyaslama değildir. Marka oluşturacak biri com varken ve para ile alınabiliyorken neden org alsın ? Ancak küçük projeciler alır buda size beklentiniz deki parayı kazandırmaz 70-80₺ alır 100-120₺ satarsınız.
Ben ne kadar anlatsamda siz kafanızdaki kalıba göre anlayacaksınız ancak tecrübe ettikçe bunlar daha iyi anlaşılır olacak çünkü bende ve diğer birçok kişide aynısını yapıp verilen fikirleri kendi kafasındaki şablona uymadığı için dinlemedi/dinlemedik.
Hocam şunu samimiyetle söylemek istiyorum burda ben günlerce araştırıp bakıp liste hazırlasam ama domainleri satın almasam malesef bir çok kişi alabilir mecbur satın alıp fikir alıyorum.Demek istediğiniz alıp alıp tecrübe kazanacaksınız doğrudur.Benim şuanda edindiğim doğrular doğru olmayabilir.Aranma hacmine bakıp domain almadım bu liste de keşke öyle yapsaydım ama bazıları iyi kadayif.org hem aranma hacmi yüksek hem jenerik yine site açılır mı açılır kadayıf önemli bir tatlı çok satılan bir tatlı ama org alması sıkıntı .com zaten çok zor alınması org bile bulmam bayağı zordu ama buldum bakalım.
Bizzat.net aslında buyrun.net olsaydı daha iyi olurdu buyrun daha iyi çağrışım yaptırıyor alışveriş sitesi açılabilir gibi geliyor neden olduğunu yukarı da yazdım.Bundan sonra .com pahalı net org almam o şekilde yapmayacağım.
Kalıpları yıkmasını becerebilirim hocam keyword aranma hacmine bakarım bundan sonra sadece o değil bu aranma hacmi ile acaba site açılır mı diye de bakarım.2-3 kıstası ele alıp bakmaya çalışacağım hocam en azından bundan sonra yayınlacağım liste aranma hacmi yüksek olan bir liste olacak.Hem jenerik olup hem aranma hacmi yüksek .com domain alırsam ikimiz de hem fikiriz hocam başarılı olmuş olurum backorder dışında bu şekilde almam da çok zor olur büyük ihtimal 2 kelime yada 3 kelime ağırlıklı olarak 2 kelime içeren aranma hacmi yüksek .com domainler en kötü .net domainler almaya çalışacağım.Bu satın aldığım domainler belki 1-2 tanesi iş yapabilir ufaktan neden olmasın inş hepsi elimde patlamaz 1-2 biraz para etse mutlu eder inanın 3-4 gün ara ara araştırıp saatlerimi ayırıp onca domain arasında eleyip bu listeyi çıkardım