MveM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain jenerik diyip hepsini alamayız.
Hitap ettiği kesim önemli, dar bir alanda kalmamalı benim listemdede sonradan pişman olduklarım var ve listenizde bulunanlardan daha iyi domainleri teklif almadığından zararına sattığımda oldu. Yazdığım yorum yaptığım ticaretlerden edindiğim bilgiler doğrultusunda, marka olabilir birden fazla alana hitap edebilen domainler daha hızlı ve beklentiyi karşılayan şekilde satılıyor. Bizzat buyrun iyot vs. Bunlarla ne yapılabilir ? Bir marka çıkarmı ?.
Ben forumda daha önceden de faydalı olabilecek birçok konular açtım kullandığım siteleri vs. paylaştım önemli olan domainlerin hepsini toplayıp sonradan satamayıp parayı çöpe atmak değil. Bilinçli araştırarak ama 1 tane alıp onu doğru fiyata satıp ticaretin devamını getirmek önemli, ilk zamanlar şimdi gülerek baktığım çok domainler aldım alma diyen büyüklerimi dinlemeden çünkü onların geçtiği yollardan ben o zamanlar geçmemiştim.
Doğru domain alıp doğru fiyatlama ile doğru müşteriyi bulana kadar sabredip satış yaptıkdan sonra, deneme yanılma için illaki 3-5 şunuda alayım diyeceğiniz domainler olabilir ama önce doğru, bilindik daha önce tecrübe edileni yapmanız size fayda sağlayacaktır.
Hocam öncelikle açıklama için teşekkürler şimdi daha net yazacağım cevap verirseniz mutlu olurum.Jenerik bir çok domain gördüm almadım ayrıca jenerik olsa bile aradığınız zaman yazdığınız zaman jenerik domain kolay kolay çıkmıyor benim emek verip baktığım kadarıyla dediğim gibi hocam jenerik bir çok domain gördüm onların arasından düşünüp seçip bunları aldım.Dar alan yada geniş alan dediniz bu kelime aracından aranma hacmi yüksek kelimeler geniş alana aranma hacmi düşük kelime dar alana bunu demek istiyorsunuz galiba kadayif.org aranma hacmi yüksek bir kelimedir.

Diğer alma kıstasım şu oldu iyot örnek verdiniz onu alma nedenim 4 harfli anlamlı kelime bulmak zor iyot en azından anlamı vardı biraz ama asıl şunun için aldım hocam iyot.com 425.000 TL satılıyordu dedim org alayım ben de o zaman sizce bu pencereden bakıp domain almak doğru değil galiba .com çok yüksek net org alayım tabi sadece oda değil 4 harfli yine org vardı .com yine pahalıydı ama anlamı hiç yoktu almadım.Bizzat ile Buyrun bana güzel çağrışım yaptığı için aldım 2 kelime çok geniş aranma hacmine sahip değil ama alışveriş sitesi açılabilir gibi geldi bana işte marka ismi gibi geldi.

Açtığınız konular nedir hocam eğer bulabilirsem okurum doğru domain tam olarak ne demek ben yukarda yazdım şunlar şunlar için aldım bana göre yanlışlarım ile doğru domain budur.Doğru domain kelime aracına yazdınız o kelimenin yada o 2 kelimenin yada o 3 kelimenin aranma hacmi Nisan ayına göre 100.000 ile 1.000.000 arası aranma hacmi var .com ise kısa ise bu tek kelime ise zaten çok değerlidir burda hem fikiriz galiba peki 2 kelime yada 3 kelime ise geçtiğimiz nisan ayı aranma hacmi 100.000 1.000.000 arası ise bu değerli midir bu aranma hacmine sahip geniş kitle demek o zaman aranma hacmi yüksek şu da var hocam google yazdığınız zaman kelime aracına bakıyorsunuz kitapal.com kitpal a harfi eksik google insanlar bazı kelimeleri eksik yazıyor ve aranma hacmi yüksek yanlış yazıyorlar ama 1 harf ile normalde o com net .org alamassınız ama 1 harf eksik diye sizce alınır mı ama dediğim gibi aranma hacmi bayağı yüksek örneği bu şekilde verdim kitap herkes doğru şekilde yazar ama bazı kelimeler yabancı kökenli olduğu için insanlar yanlış yazıyor ve aranma hacmi yüksek sizce bu tarz domainler alınır mı bu dediğim tabi ki istisnadır.

Dediğim gibi hocam elimde bir çok jenerik domain vardı onları almayıp bunları aldım ama şunu yapmadım o domain aranma hacmine bakmadım keşke baksaydım belki bunlardan daha yüksek olur onları alırdım böylece geniş kesime hitap ederdi ayrıca .com pahalı diye net veya org alınır mı bu konuda fikrinizi merak ediyorum. Okunuşu güzel aylu.net gibi domainler alınır mı okunuşu güzel biraz anlamlı diye son olarak en önemli kıstas aranma hacmimidir nisan ayında diyelim 100.000 1milyon aranma hacmi var diye ben domain almak zorundamıyım.Sepet kelimesi hocam normal de yemeksepeti olmasaydı sepet kelimesi bence çok değerli olmazdı şuanda o sepet bu sepet her domain almışlar dimi bir marka bizzat.com diye alışveriş sitesi yapsa şuanda biz yabancılık çekiyoruz ama bana okunuşu güzel geliyor bizzat ile buyrun kelimeleri buyrun alışveriş yaptığımız zaman kullanılan ilk sözlerden biridir ve okunuşu olsun gündelik kullandığımız alışveriş yaptığımız zaman kullandığımız ilk kelime tabi ki aranma hacmi önemlidir.Bu arada ben backorder le domain almıyorum araştırıp aranma hacmine yazıyorum bir çok kelimeyi o şekilde alıyorum.

Fikirlerinizi merak ediyorum.