Merhaba Messi,
1. sorunuz kendi içerisinde cevaplanıyor. Teknik bilginiz var ise LAMP da kursanız her istediğinizi yaparsanız, plesk de kursanız aynı durumdur. Sadece plesk in yük sorunu yaratabilecek olan arka plan görevlerinden soyutlanmış olursunuz. ve lisans ücretine gerek kalmaz.
Linux ortamında Plesk in bize göre en minimal talebi 1 gb ram iken, Windows ortamında 2 gb ram şeklindedir.
Plesk trial i şu an için sürekli alarak kullanabilirsiniz.
2. sorunuz cloudflare universal ssl o da sni ssldir. Letsecnrypt da sni dir. Cloudflare da atanan ssl genellikle yıllıktır ve yenilenebilir. Lets ise 2 - 3 ay olarak daha kısa sürelidir ve o da yenilenebilir. Her ikisi ayrıdır.
3. sorunuz, cloudflare ssl sertifikaları eğer flexible ile sunucudan bağımsızdır. Full strict ise site / sunucu sertifikası ile bağımlıdır.
İyi çalışmalar.
Çok tşk ederim.
Ben olaya şöyle bakıyorum
Tarayıcı----------Cloudflare-----------------Sunucu
Şimdi Edge sertifikası anladığım cloudflare tarayıcı ziyaretçi arasında koruyor ve 1 yıllık yeniliyor.
Biz cerbot letsencrypt kullanırsak o da sunucu cloudflare arasını koruyor buda 3 ayda bir yenileniyor.
Ben hiç letsencrypt certbot ile uğraşmadan
https://www.digitalocean.com/communi...n-ubuntu-16-04
bu yöntemle Origin server kursam ne olur origin server kısmında
Generate a free TLS certificate signed by Cloudflare to install on your origin server.
Origin Certificates are only valid for encryption between Cloudflare and your origin server.
sunucu cloudflare arasında 15 yıl geçerli. Kurulumuda basit.
Sanırım herşey yerli yerine oturuyor.
@eparlak arkadaşımızın
"cloudflare kısmındaki edge certificate Cloudflare tarafından imzalanmış sadece Cloudflare'in güvendiği SSL. Bunu sunucunuza kurup self-signed ssl gibi kullanabilirsiniz. "
dediğini anlayamadım sadece
Onuda öğrenebilirsem süper olur
Onun dısında dediğim mantıklı değilmi?
--------------------------------------
Plesk konusunda biraz korkuyorum açıkçası kapanırmı vs.
hetzner cx11 en kücük pakette bir deneme sitem var fazla hiti yok ama panelde mysql ve diğer sistemler %10 ram kullanırken toplamda %36 civarı kullanım normal mi? O açıdan plesk kurmassam daha fazla site kurulablir mi diye düşündüm.
Bunları sadece testler için yapıyorum.
Pleskten vazgeçmek istememin sebebi fastcgi ile ilgili güzel kodlar buldum çok güzel düzenlemeler var aslında bunlar plesk içinde nginx cache iptal edilip de yapılabilir ama bilmiyorum.
Teşekkür ederim.