hocam dediklerinize katılıyorum da ali çok da haksız sayılmaz. Bakın ben size kendi canlı kanlı yaşadığım araç alma satma olayımı anlatayım vaktiniz varsa,
Ben bi toros aldım bağa bahçeye gideyim diye torosu almak için çektiğim kredinin faiz oranı 1.20; torosu aldığım para 20 bin tl
aylık ödediğim para: 700 TL
şimdi benim toros ediyor 30 bin tl, şimdi ben aynı aracı 30.000 TL'ye alacak olsam kredi için
aylık ödeyeceğim para: 1205 TL bu arada
hadi diyelim ki aracı aldığım fiyata satacak olsam alacak adamın kredi için ödeyeceği
para aylık: 900 TL
yani geçen 1 senelik süre içerisinde banka bana verdiği kredi tutarını sabit tutarak aylık 200 TL zam yapmış. Ali neden arabasına zam yapmasın ki?
gerçekten yaşamak için mücadele ediyorum bu arada hergün birşeyden kısıyorum.
Bi markete gidiyorum 100 liradan aşağı çıkamıyorum o marketten, artık meyveyi sebzeyi sadece oğlumun yiyeceği kadar alabiliyorum.
bilgisayarım bozulmasın telefonum bozulmasın diye dua ediyorum. Kredi kartından çektiğim nakit avans ile borç çeviriyorum.
herşey benim üstüme üstüme gelirken ben neden 20.000 TL'ye aldığım aracı 15.000 TL'ye satıyorum?
hadi diyelim sattım o 15.000 tl ye araç alabilmem mümkün mü?
Bassettiğim hareket zaten toplumsal bir hareket. Eğer siz bu şartlarda yapmak isteseniz zaten ben müsade etmem. Neden 20 ye aldığın aracı 15 e veriyorsun diye. Üretim artar ve aracını satan insan sayısı arttığı zaman 15 e sattığınızda sizde 15 e alabileceksiniz.