İyi forumlar. Bir github projesi olan unMineable ile tek tıkla mining yapabilirsiniz.

Adım 1: Programı İndirin
unMineable websitesinden indirme yapın. Ardından kurulumu bilgisayarınızın değişmeyen bir kısmında (masaüstü değil de Yerel Disk: D gibi) zip dosyasından çıkartıp indirin.

Adım 2: Bir cüzdan edinin
Ödemelerimizi almamız için bir cüzdana ihtiyacımız var. Konu ile ilgili Metamask ve Trust Wallet kullanabilirsiniz. Trust Wallet daha çok BSC ve TRX ağındaki tokenlar için kullanılır.
Cüzdan edinmek oldukça kolaydır. Trust'ı telefonunuza indirip, private keyinizi bir kağıda kaydetmek yeterli.

Adım 3: GPU veya CPU Madencilik aracı indirin
GPU (Ekran Kartı) ile veya CPU (işlemci) ile kazım yapabilirsiniz. Hangisi size daha uygun ve güçlü ise ona uygun program indirmeniz gerek.

Adım 3.1: CPU Mining, xmRig
CPU mining için unmineable xmRig aracını destekliyor. Websitesinden indirip, yine değişmeyen bir konuma aktarabilirsiniz.

Adım 3.2: GPU Mining, Phoenix miner
GPU mining için unmineable Phoenix miner aracını destekliyor. Websitesinden indirip, değişmeyen bir konuma aktarabilirsiniz.

Not: İndirme sonrası mining programı olduğundan Chrome hata verebilir. Sağ üst köşeden üç nokta > indirilenler > yine de sakla diyerek indirmeyi sağlayabilirsiniz. Ayrıca işlemleri gerçekleştirirken antivirüsünüzü devre dışı bırakmanız mining performansınızı iyileştirecek ve hataları önleyecektir.

Adım 4: unMineable Kurulum
Programı açtıktan sonra karşınıza böyle bir görüntü gelecek. Burada işlemci mi yoksa ekran kartı ile mi mining yapacağınızı seçebilirsiniz. Ardından program klasörünü seçin ve next butonuna tıklayın.

Burada az önce oluşturduğumuz wallet üzerinden seçeceğimiz coinin adresini alıyoruz. Ödeme için burası önemli Ayrıca burada gerçek delikanlı ve hanımefendiler "I have a referral code" diyerek "kriptografi" yazabilir ve beni de mutlu edebilir.

"Start" tuşuna basarak mining işlemine başlayabilirsiniz.

Adım 5: Performans Arttırma
Bu bölümü Windows için anlatıyorum. Macbook'da sistem özellikleri nedeniyle hiç mining denemedim. Deneyenler yazabilir

Belirttiğim şeyleri yaparak normalde de bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

1) İlk önlem şu anda hiçbir işe yaradığı söylenemeyecek, Windows'un default antivirüs ve firewall'ı olan Windows Defender'ı kapatmak olacaktır. Defender hem arkaplanda başka araçlarla çalışarak bilgisayarınızı önemli ölçüde yavaşlatır ve güncel virüslere karşı tam destek sunamaz. Ayrıca mining yapan bir kişinin bilgisayarında kesinlikle antivirüs bulunamamaktadır. Devre dışı bırakmak için şu programı kullanabilirsiniz.

2) Win+R yaparak, çalıştır'a "msconfig" yazın. Hizmetlerden gereksiz ve kullanmadığınız hizmetleri kapatabilirsiniz.

3) Görev yöneticinde başlangıçtan gereksiz ögeleri temizleyin.

4) Gereksiz programları ve gereksiz kalıntıları temizleyin. Ccleaner kullanabilirsiniz. Ayrıca C: simgesinde sağ tıklayıp özelliklerden diski temizle diyerek gereksiz önbellek dosyalarından kurtulabilirsiniz.

5) Laptop kullanıyorsanız, fişe bağlı bir şekilde maximumda çalıştırın.

Bol kazançlar
Kahve ısmarlamak isterseniz...
Eğer yazımı beğendiyseniz ve kahve ısmarlamak isterseniz aşağıda bulunan cüzdan adresime gönderim sağlayabilirsiniz.

Tron (TRX)
TYFE2QNnGPBVXgXLbo92tCh6vZK2P4k1Wn