Corvis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açan arkadaş anladığım kadarıyla dünya gündemine pek hakim değil. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki orda daha annesinin sütüyle beslenen bebeklerin cesetlerini gördüğüm günden beri böyle bir şeyin olması taraftarıyım. Biz gitmezsek bir başkası gitmezse bu böyle devam eder edecekte beni de çağırsınlar bende giderim, gitmemde gerek bu yarın öbür gün bizimde başımıza gelebilir. Çoğu kez de denendi her ne kadar bazı vatandaşlarımız bunlara oyun dese de yaşadığımız dünyanın gerçekleri bunlar. Bugün neden Türkiye gidiyor diye isyan edenleri görüyorum yok ülke müslüman değil yok laiklik falan bırakın bunları... Millet yanındaki en sevdiği adamın bile yaşam tarzını çekemez hale gelmiş başı kapalıymış olmazmış, kara çarşaflıymış yobazmış, şu açık giyinmiş haketmiş falan filanlar. Türkiye laikse dil, din, ırk cinsiyet gözetmeyecek kardeşimsin diyeceksin ama gördüğüm kadarıyla herkes bir takım tutarcasına taraf olmuşlar. Suudi Arabistan'ın kimlerle iş birliği içinde olduğunu tüm dünya biliyor, İran deseniz müslüman olup olmadıkları belli değil, Katar yaptırım üstüne yaptırım yedi korkuyor, Ürdün deseniz darbe yapılmaya çalışılıyor, Libya deseniz karman çorman, Irak'da vardı birtane vatanına dinine düşkün adam onu da idam ettiler anlayacağınız kafa tutanın kafasını kopartıyorlar. O yüzden dünyaya bakış açınızı at gözlüğüyle bakarak değil beyninizle ve olanlarla yorumlayarak bakın. Bence konu aşırı gereksiz ama bir müslüman olarak bunları yazmayı kendime borç bildim.
Eğer böyle bir şey düşünüyorsanız buyrun sizi önden alalım. Ayrıca konuda kimse başı kapalılara vs bir şey demedi bunu siz öyle olduğunu düşündüğünüz için okuduğunuzdan o anlamı çıkardınız. Diğer ülkelerin ne yaptığı ne durumda olduğu ile zerre ilgilenmiyorum aynı durumda olsak bir tanesinin bile bizim kadar saçma bir gaza gelmeyeceğini biliyorum çünkü. Konuda herkesin söylediği şey şu ülkenin büyük kısmı Müslüman olsa dahi Türkiye bir İslam devleti değil hukuk devletidir onun dışında ne açıklara ne başı kapalılara tek kelime edilmedi tekrar okuyun lütfen. O savunduğunuz ideolojilerin meclisteki temsilcileri yani Mehmetçiği gözünü kırpmadan savaşa gönderenlerin çocuklarının neredeyse tamamı bedelli yaptı kendi çocuğu olmayınca ne kadar da kolay dimi böyle şeyler. Dediğim gibi illa destek gönderilecekse Mehmetçik yerine bu kadar çok hevesli sizler ve salgın falan dinlemeden herkesin hayatını tehlikeye atan konsolosluk önünde eylem yapan kişilerden ekip kurulup onlar gönderilsin başlarına da siyasilerin çocuklarını koysunlar hep beraber gidip savaşın. Buna kimsenin ses çıkaracağını sanmıyorum.