Bir asker çocuğu olarak yazıyorum... Hayatım askeri bölgelerin içinde geçti.
Kesinlikle istememekte haklısın sebeplerini anlayabiliyorum ve hak verdiğim kısımlar var. Ancak sadece şunu düşünmeni tavsiye ediyorum, hayatında Üniversite ve askerlik gibi 2 evre vardır. Bunları yaşadığın dönemleri kolay kolay sevmezsin, hele askerliği. Askerlik mantığın bittiği yer ama yıllar geçince vay be diyeceğin gerçekten çok az şey oluyor bu da onlardan biri. Binlerce anı bırakacaksın arkanda hatta özleyeceksin de. Sana katacak çok şeyin olduğunu düşünüyorum, Babama 10 sene önce söven adamların hepsi şuan teşekkür etmek için arar.
Kesinlikle katılıyorum. Bende herkesin askerlik yapmasından yanayım. Milliyetçi biri olarak şunu da söyleyebilirim askerlik süresi uzun, 6 ay bile uzun ama askerliğin 1-2 ay olması ve herkesin yapması gerektiğine inanıyorum. İlk olarak askeri eğitim şart, malum ülkemizin sağı solu belli ne olacağını bilemeyiz. Bunun dışında gerçekten orada farklı insanlar tanıyorsun. Yani düşün Türkiye'nin her tarafından insan geliyor zengin-fakir, genç-yaşlı, batılısı-doğulusu vs. yani o kadar insanı sen bir araya başka yerde toplaman zor. Ve hepiniz aynı koğuşta aynı kıyafetle kalıyorsunuz. Eşitsiniz ve orada herkesin hayatındaki kesitleri görüyorsunuz.
Bana bir şey katmaz demeyin gerçekte ne zaman nerede karşınıza çıkar bilemem ama tecrübeleriniz illaki çıkıyor. Yaklaşık 8-9 sene oldu yapalı ve ara bir araya gelmek isterim. Sabah kalkması, eğitimi zordu ama muhabbeti güzeldi.