flatcastradyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oncelikle moralinizi bozmak istemem keske istedikleriniz istediginiz gibi olsun ben bir buyugunuz olarak kisaca anlatayim yasim 46 askerden sonra fransaya geldim yasm 22 idi geldigimde dil bilmiyordum zamanla cabalarim sayesinde ogrendim lise elektrik bolumu mesunuyum tabiki turkiyede geldigim yillarda fransa iyiydi yasam guzeldi simdi ayni sekil ve turkiyenin sartlarina bakarak tekrar gidermisiniz diye sorarsaniz asla gitmem turkiyede askeri ucretli isimde olsa kalirim. 24 yildir fransada devamli calisiyorum tabiki esimde calisiyor bugun neyin var desen hicbirseyim yok sadece koyde 2000 yilinda yaptirdigim evim var yillardir karin tokluguna calisiyoruz az paramiz olursa onuda Turkiyede 1 ay izinde harciyoruz yani diyecegim hangi ulke olursa olsun sifirdan baslayim guzel bir meslegin yoksa yillarca askeri ucretle hayatini gecindirmeye calisirsin. Simdi benim tek bir istegim var 50 yasima girince Turkiyeye koyume donup ciftcilik yapacagim emeklilik yasi 65 yasarsak 65 yasim dolunca fransadan emeklilik isterim yaklasik 28 yillik falan emeklilik olur onada ayda 400 euro emeklilik verir. Egerki yurtdisina gideceksen elinde olan mali satip gitmeyin o mali almasi kolay degil sonradan pisman olmayin gecerli bir mesleginiz varsa birde gittiginiz ulkede yardimci olacak varsa gidebilirsiniz.
Meslek olarak iş fırsatları çok diye biliyorum. Mesela, araba al uberlik yap, doordash işleri yaparaktan ek gelir sağlayabiliyorlar. Bunlar tamamen youtube dan izlediklerim ha kaldı ki amerika da kuzenim var o bana yardımcı olur onda şüphem yok. Ama ben yardım edilmek için değil yardım edebilecek pozisyona gelmek için gitmeyi düşünüyorum. Fransa ile amerika veya başka bir ülkeyi kıyaslayamam çünkü bilgim yok. Ha şu var meslek olarak bi mangal dürüm ustalığı öğrenirsem her yerde iş bulurum sanırım