the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu görüşünüze katılıyorum. Çok para kazanma hırsı maalesef insanları bu sektöre çekiyor.

Risk ve kumar algımız tamamen farklı Hocam.
ya ondan ziyade. bu, mevzularla ilgi alakası olmayanlar birilerinin bi anda milyonlar kazanabildiğini görünce uzaktan " eehh kumar işte kim kime bedavadan bu paraları verir " tavrından ileri geliyor. bi nevi kendi anlamadıkları ilgi alakaları olmayan meselelerde kazanan birilerini görünce kıskançlık yapma durumu. ben sözlüklerde senelerdir maruz kalıyorum bitcoin kumar şu kumar bu kumar diyenlere. örneğin btc fiyatı 400-500 tl iken kumar da kumar diyen adamlar fiyatlar 200-300k ları görünce " artık btc diye bi gerçek var ortada, ona kimse bi şey diyemez ama diğer coinler kumar " demeye evrildi. oysa piyasanın potansiyeline dair biraz araştırma yapsa, çıkan projelerin insan hayatını ne denli kolaylaştırıp ileri taşıdığını keşfetmeye çalışsa kendisi de anlayacak ki bu işler öyle zar attım tutarsa tuttu manasıyla değil, arkasında güçlü ekiplerin olduğu sistemlerde yüksek potansiyellerin var olmasıyla netice getiriyor. ha shitcoinler kumar mıdır, bu senin mantığına bağlı. mesela ben shib'den 1.1 milyar topladım. gate.io da hesabım yoktu, burada bi arkadaş konu açmıştı görünce ilgimi çekti hemen hesap açtım binance den bakiye aktarıp toplamıştım. fiyatı 2600 lerdeydi. toplama sebebim de kumardan ziyade bi mantık kurmamdı. meme coindi, doge a rakip olarak öne çıkabilecek potansiyeli var diye görüyordum. bu yüzden hesap açmayla bakiye aktarmayla uğraşıp aldım. 1 aya yakın elde tuttum, 2600 den 4000 leri gördü ordan 700 lere eridi ordan 1700 lere çıktı, daha risk almak istemedim ya uzun vade böyle gider ya düşme ihtimali daha yüksek diye düşünüp farklı projelere, kafama yatan coinlere geçiş yapmak istediğim için ( bull sezonunda sen bi yerde oturur beklerken diğer yerde 100 fırsat aynı anda kaçabiliyor malum ) zararına elden çıkardım. ben elden çıkardıktan 2 gün sonra 1700 de sattığım 40.000 leri buldu 20 kat zarardan oldum. bu nasıl oldu? benim coine girme planımın gerekçesi hayat bularak. tam olarak sektörde doge alternatifi görülmeye başlandı, hype ı yükseldi üstüne binance listeleme kararı aldı şu bu derken tam düşündüğüm şey gerçekleşti ve fiyat patlama yaşadı. 2 gün daha sabretmiş olsam karşılığını alıyordum kurduğum mantığın. şimdi bu mantığı kurmak, öngörmek kumar mı değil mi buna bakmak lazım. benim bildiğim kumar tamamen şans işi. eline kağıt gelir, iyi geldiyse kazandırır, zar atarsın iyi geldiyse kazandırır vs vs. ancak burada bi mantık yatıyor, senin önceden kurduğun bu mantık sektörde karşılık bulur ve herkes aynı mantıkla iş yürütüp hype oluşursa netice alıyorsun. sabırsızlığın bedelini ödedik sadece, mantıkta sorun olmadı. ha şu var. bu mantığın gerçekleşme ihtimaline bakarak kumar denilebilir en fazla ama onu demek şunu gibi. bitcoinin ilerde insanlar tarafından çok daha fazla ilgi göreceğini düşünüyorum sözünü söylemekten farksız. belki görmeyecek, bu da kumar o mantıkla. geçen artacağını düşündüğüm bi coine long kaldıraç girdim. 38,5 a liq oluşturdum. 44 lerden 38,5 a eridi coin liq oldum ben liq olduktan sonra tekrar yükselip 44 lere geri geldi. mesela dışardan bakan adam için bu da kumar gibi görünüyor ancak öyle değil. piyasanın genel gidişatına ve giriş yaptığınız coinin yakında çıkaracağı güncelleme tarihlerinin yaklaşmasına vs baktığınızda fiyatın yükselmesi ciddi bi ihtimal. potansiyeli gösteriyor sana. şayet sağlam bi dump yaşanmaz, bitcoin 59 lardan 53 lere çok kısa bi sürede erimez ise ( ki bu ihtimal %10 falan şu son 2 ayın grafiği inceleyince stabil ve keskin çöküş dönemlerini oranlarsak ) coinin artışı çok daha olası. bu mantığı kurarak yaptığım kaldıraç sisteminde insanların shortları, stop loss ları patlatası gelmiş olacak ki btc 59 lardan 53.5 a keskin erime yaşadı, bizim kaldıraç da içimizde patlamış oldu. ancak demek istediğim şey, bu olay dahi bi kumar değil. bir mantığın, kurulan bir planın, düşüncenin ürünü. bu çerçevede ortaya çıkan bir sonuç. insanlar bu anlamları görmekte, bu mantıkları yükleyerek iş yürütmekte zorlanıyor. ben öyle 3-5 lirayla iş tutan birisi de değilim, ilk kez denediğim kaldıraç sisteminde 2k $ erittim 2 denemede. eğer kumar görseydim 10 $ dan fazlasını riske atmazdım ancak bi mantık oluşturdum ve netice vereceğine inanıyordum lakin bitcoinin 59 dan 53 e ani erimeye yaşayacağını hesaba katamadık, o şanssızlık oldu o kadar. yani bu olay dahi bi kumar değildi. bunları anlamaları en az için 2 yılı bulacaktır şimdilik.