Risk ile kumarı karıştırmayın. Emek vermenize rağmen elinizdekinin az bir kısmını kaybediyorsanız ve elinizde hala sermaye yapacak bir para kalıyorsa bu risktir ve ticaret böyle bir şeydir. Ancak rastgele aldığınız kararlar sonucu elinizdeki paranın yarısını bir günde diğer yarısını birkaç günde kaybediyorsanız bunun adı kumardır ve hayat böyle bir şey diyerek bu basiretsizliği normalleştirmemek gerekir.

Murataraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bana sorarsanız bu hayatın kendisi bir kumar zaten kripto paralarda analizden grafikten çok şans işi amma velakin sağlam projelerde var örnek veriyorum bana sorarsanız etherium veya bnb coin için düşüncem gelecekte güzel yerlere gelebilecek potansiyeli olan sağlam coinler ha sen gidip elon muskın doge coin gibi saçma sapan bir coinine yatırım yaparsan veya youtubede izlediğin sözde traderlerin lafıyla hareket edersen elbet birgün kaybedersin işte bu kumardır Allaha şükür kimseyi özendirmiyorum zamanında x.xxx rakamlar kaybettim şuan xx.xxx bir sermaye var dediğim gibi tamamen şans ve akıl işi hayatın kendisi birer kumarken ticaret yapanların yaptığı bir kumarsa kriptolara kumar diyip uzak durmak ilginç geliyor bana şahsen