Türkiye'nin maalesef her açıdan gençler için çok umut vermeyen bir durumda olduğu tartışılmaz bir gerçek.
Ancak, yurtdışına göç olayı da alıştığınız konforun (en azından belirli bir yaşam standartınız var) çok ciddi ölçüde kaybı demek.
Alıntı
Dil sorunu, dil olarak sıkıntım var yok değil tam biliyor değilim (anlıyor ama konuşamıyorum kafasında olan biriyim )
İşte bu en büyük sorun. Senelerdir y.dışında yaşamış birisi olarak çok kolaylıkla söyleyebilirim ki herkes bir hevesle, umutla, ya ne olursa olsun burada asgari ücretle yaşayacağıma orada sürünürüm fikriyle çıkıyor ama daha büyük bir sıkıntıyla ruhen ve maddi olarak ülkesine geri dönüp vatanım gibisi yokmuş diyor.
TR'de asgari ücret ile geçim zor, ama inanın bu y.dışında da zor. Hele hele Amerika gibi bir ülkede (gideceğin şehire göre de değişir) %80-90 oranında çok zor.
Ben olsam eğer böyle bir düşüncem varsa önce Almanya gibi bir ülke tercih ederdim. Amerika dil + iş + bütçe olmadan gidilebilecek bir ülke değil.
30'lu yaşlar için çok daha zor, yani sen insanları anlarsın ama insanlar seni çatır çatır insan yerine koymadıktan sonra ne yapsan boş.
Meksikalıların, İspanyolların bile yaşamakta güçlük çektiği bir yer ABD..
Zaten alacağın asgari ücretle ne kira ödeyebilirsin, ne de geçinebilirsin oralarda.
Alıntı
işde bulduk derken tr ye aylık 200 300$ yemeyip içmeyip para gönderme amacım
İşte o öyle olmuyor

Aylık 200, 300$ evdekilerden para istemek durumunda kalırsın...
Projeniz, mesleğiniz, diliniz, alt yapınız, düzgün bir fikriniz yoksa böyle bir şeye kalkışmayın. Üzülürsünüz.