HSNv2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Projenizin veritabanında kuponlar diye bir tablo yoksa oluşturun.
Daha sonra kuponlar tablosuna veri ekleyin ID ve Kupon adında iki sütun ekleyin. dilerseniz tarih vs. de ekleyebilirsiniz.
ID sütununu otomatik atama yapın Auto Increment(A_I) seçin.

Daha sonra sorgulama yapılacak sql kodu aşağıdaki gibidir.

GET veya POST olarak gelen sorgulanacak Kupon kodunu bir değişkene atayın.

$kupon_sorgu = $_POST['kupon_kodu']; //gibi..
//SQL Injection ataklarını engellemek için gelen kupon kodunu temizlemeyi unutmayın. Gerçi PDO kullanırsanız bu tarz hatalar pek oluşmaz.

Daha sonra sql sorgusunu çalıştırın. Artık ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak PDO üzerinden örnek vereceğim

//Veritabanı bağlantısı yaptığınızı varsayıyorum..
$query = $db->query("SELECT * FROM kuponlar WHERE kupon = '{$kupon_sorgu}'")->rowCount();
if ( $query >0 ){
    //Burada işlemi yapan kişinin de bilgilerini almış olmanız gerekmekte bu sorgu işlemi başarılı sorgudur. Yani sorgulanan kupon kodu veritabanında mevcuttur.
 //Artık bakiye mi ekliyorsunuz kuponu mu sileceksiniz bu alanda yapmanız gerekmektedir. Aynı şekilde silmek için Mysql de DELETE işlemi ile yapabilirsiniz.
}else{
 echo "Hata, kod bulunamadı.";
}
Sizin sorduğunuz çok geniş bir soru olmuş yani size nasıl yapabileceğiniz konusunda fikir verdim. Eğer detaylı destek isterseniz istediğiniz şeyi cüzi bir ücret karşılığında yapabilirim.
Hocam çok sağolun kupon kodunu çekmeyi bilmiyordum bu bilgiler isime yaradi saolun hocam