Fringe21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dün ilk kez kaldıraç denedin, daha üzerinden 24 saat geçmeden tecrübelerini burdakilere aktarıyorsun öylemi ben bu kadar kaybetmeyi hak eden bir topluluk daha görmedim.
)))) hiç denememiş olanlara ilk kez deneyenin gözünden aktarılan bi tecrübe.

tecrübe diyince aklınıza yıllar verilmiş emekler geliyorsa sadece, hayata bakışınız kısıtlı demektir. ilk deneyenlerin edindiği tecrübe de uzun zamandır deneyenler kadar önemli çünkü hiç denememiş birisi için gayet öğreticidir. yine de ben de beğeneyim hadi mutlu ol.

aosmanergen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaldıraç candır. Ama işi bilene. 20x açarsanız tabi liq olursunuz

Kaldıraç mantığı şöyle işliyor.
Cross ve isolated olarak 2'ye ayrılıyor.

Cross: Futures hesabınızdaki tüm bakiyeyi kullanır. Örneğin 100$ ile bir poz açtınız ve futures bakiyenizde 300$ var. Futures bakiyenizin tümünü kullandığı için o bakiye sıfırlanana kadar liq olmazsınız.
Isolated: Açtığınız işlemin bakiyesini kullanır. 10x ile işlem açarsanız ve -%10 olursa liq olursunuz. 20x açarsanız %5 düşüşte rekt olursunuz.

10x'den fazla kaldıraçlı işlem açmayın. Aşırı riskli.
biliyorum ama liq olmanın 20x le ilgisi yoktu. yani o riski göze alarak giriyorum. 59 dan 53.4 e erime olma ihitmali geçmiş döneme bakınca görece daha düşüktü. yani 59-54 arası seyretme ihtimali atıyorum %70 se 53 lere keskin düşüş ihtimali %30 du. bu %30 ihtimal gerçekleştiği için liq olduk. buradaki temel zararın sebebi 20x den ziyade liq e ekleme yapmayışım ve 2. pozisyonda liq i daha alttan kurmayışımdı. kurmalıydım, ders oldu. yoksa yine 20x yaparım mesele o değil. artacağına inanıyorsam riski alırım. 2 gündür piyasada değilim aldığım tonla risk mevcut tonla kazanç da keza. buradaki tecrübe, ilk defa test ettiğim bi olayda doğru eklemeler ve alt limitler koymayışımdı bedelini ödemiş olduk güzel bi tecrübe edindik.