mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
HAGB kararına uymamak nedeniyle kesinleşen 1 yıl 8 aylık cezam için çağrı kağıdı bugün evime geldi.
Adliyedeki infaz kalemliğine sorduğumda "sembolik" olarak 1 günlüğüne cezaevine girmem gerekiyormuş.
Yarın teslim olacağım. Tek umudum pandemi sebebiyle açık cezaevi mahkumlarının bırakılması.
Bunu araştırdım pek çok kişiyi bırakmışlar. Ama yine de içim rahat değil. Sonuçta cezaevi.
Girdikten 1 yıl 8 ay sonra çıkamamak gibi bir durum olur mu sizce?
Çevrenizde aynı durumu yaşayanlar oldu mu?
Teşekkürler.

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun.
Yakın zamanda başımıza gelen bir konudan örnek verebilirim.
işletme sahibiyim ve elemanlarımdan bir tanesi zamanında babasına kefil olmuş ve babası kredi borcunu ödemeyince mecburen bizim elemana kalıyor borç ve bu da bi aptallık yaparak taahhütte bulunmuş ödeyeceğine dair. Ve avukat nezninde imza vermiş.

Sonrasında bu pandemi vs olaylarında işsiz kalınca borcu ödeyemez hale geliyor ve 3 kez uyarıdan sonra taahhütten dolayı 3 ay cezası kesinleşiyor. Ceza kesinleşince benim yanımda çalışıyordu. ilkten teslim olmak istemedi ama sonrasında bir polis aradı ve pandemiden dolayı açık ceza evine yeni mahkum almadıklarını gelse bile izinli sayılacağını söylemiş.

Neyse bu korka korka gitti sonraında akşamında geri geldi. Önce adliyeye sonra açık ceza evine gidip evrakları tamamlatmışlar ve açık ceza infaz kurumundan izinli mahkum olarak evrak vermişler 45 günlük.
Bu 45 gün dolunca tekrar gitti ve yine 45 günlük izin kağıdı vermişler. Ve bu izinlerde yatarına sayılıyormuş.

Yani sonuç olarak izinli bi şekilde yattı gibi gözüktü.

Büyük bi ihtimalle sizede direk izin verirler ama 1 yıl 8 ay nasıl bi indirim ya da izne tabi olur onu bilemem. Eğer sizin cezanızı 1 gün yatırıp devamında denetimli serbestlik verirlerse o ayrı tabi.
ki benim görüşüm denetimli serbestlik verecekler 1/8 in yatarı ne onu hesaplamak lazım