Kısaca şöyle özetlemem gerekirse olabilecek en basit sistem ile bir kamera yardımı ile kişinin yüzü algılanıp maskesinin olup olmadığı kontrol edilip bir adet Yeşil ışık yaktıran bır proje ıstıyorum bunun için yardımcı olucak arakadaşlar ulaşabılırse sevınırım.
Rasperry pi, Orange pi, Jetson Nano vb gibi A-cortex işlemci içeren işletim sistemi koşabilen kartlarla yapılabilir bir proje istiyorsunuz. Maske dedektörü olarak phyton ile yazılmış görüntü işleme uygulamaları görmüştüm. Bu konuda bilginiz varsa githubdan destek alarak uygulama yapabilirsiniz. örnek olarak link : (
https://github.com/sunnyahlawat1713/...etector-python ). Bu programı aynı veya benzer bir dataset ile embedded linux koşan bir kartta çalıştırıp kameradan gelen görselleri bu ağda sorgulayarak sonuç alınabilir. Daha detaylı sorununuz olursa özelden ulaşabilirsiniz. Projeyi tasarlayacak fiziksel donanıma sahip değilim bu nedenle proje için teklif yapamam ancak yapmayı düşünürseniz takıldığınız noktalarda uzaktan destek olurum.