Bedir_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış biliyorsunuz. Kutuyu açmak cayma hakkını bozmaz.Mağaza genelde iade almaz ama tüketici haklarına gittiğiniz zaman lehinize sonuclanır.

Tüketici hakları simkart takılmış telefonu dahi cayma hakkını kullanabilrsiniz diyor.
Maalesef yanlış bildiğimi söyleyerek yanlış biliyorsunuz.
Umut tacirliği yapmak istemiyorum, boşa umut vermek istemiyorum. Ürünü satın alırken imzalanan mesafeli satış sözleşmesinde de bu hususlar gayet net belirtiliyor. Süreçler çoğu hususta tüketicinin aleyhine işliyor, çünkü mağaza kendi aleyhine olacak hususlarda gereken iade sürecini tamamlayacaktır.. Bu şirketler bu problemleri her gün yaşıyor, avukatlarla bu sözleşmeleri hazırlıyorlar.

İnternetten okunan tüketici hakem heyetiyle alakalı formalite yazılmış, umut tacirliği yapan 3-5 bilgiye dayalı değil, pratiğe bakılmalı.
Mesela "simkart takılmış telefonu dahi cayabilirsiniz" gibi bir söylemi söylüyorsan bu umut tacirliğidir kusura bakma. Bu söylemi söylemen, ortaya atman için öncelikle ürünü satın alırken imzalanan satış sözleşmesine bakmalısın.
Mağaza da o ürünü eğer kusurlu değilse iade almaz ve buna satıcının hakkı var. Her ürünün kutusuna koruma bandı var ki cihaz açılmış, kullanılmış bile.
Çok hayal kuruyorsunuz. Ben size bir telefon sattım, kutusunu açtınız sim kartı da taktınız canınız istemedi iade ediyorsunuz, beklentinizden düşük çıktı ama ürün 2. El oldu. Öyle bir dünya var mı ? Ürün de sonuç olarak bir tedarikçiden geliyor, onlara ikinci el ürünü keyfi bir gereçkeyle iade edemezsin. Tedarikçiye de iade edemezsen 2. el olarak ürün elinde kalıyor ve zarara uğruyorsun. Ürünü tedarikçiye iade etmek için ürünün kusurlu olduğu belgelenmesi gerekir, bunun için de yetkili servise gönderilir.

Günümüzde geçiyorum kusurlu ürün olmayışını kusurlu ürünü bile iade edip paranızı alabiliyor musunuz ? Teknosa'dan ya da Mediamarkt'dan bir ürün alın bozuk çıksın size nakit ödeme yapmazlar, aynı değerde hediye çeki verirler. Daha işin kusurlu ürünündeki pratiği düzgün çalışmadan, mesafeli satış sözleşmesini görmeden insanlara umut satmamanızı rica ediyorum.