Daha önceden biri Türkiye'nin devlerinden diğerleri R10 üzerinden bulduğum ortalama büyüklükteki firmalardan bir çok kez VDS satın aldım. hepsi birbirlerine yakın özelliklere sahiplerdi genelde 4vCore ve 6gb ram'li tercih ederdim. yavaşlıkla ilgili sorunların kedi sitemdeki optimizasyonuyla ilgili olduğu düşündüğümden site içi optimizasyonlara aylarımı harcadım. Sitemi taşımak maksadı gözetmeden, yalnızca yaptığım güncellemelerin siteyi bozup bozmayacağını test edebileceğim bir clone oluşturmak için vultr referansı bulup 1 Core , 1 GB ram peketinden VDS oluşturdum. O anda bir aydınlanma yaşadım. Site hızı ve backend 4-5 kat hızlanmıştı. sonra Upcloud'dan da aynı özelliklere sahip bir hesap açıp oraya geçtim Upcloud'da aynıydı. Sitemi buraya hiç niyetim yokken taşıdım ve inanılmaz bir rahatlama oluştu.

Sormak istediğim Türkiye'de satılan (dediğim gibi en büyüklerinden ortalama olanlara kadar birçok VDS yi test etme fırsatı buldum ve hepsinde aşağı yukarı performanslar aynıydı) 4vCore, 6 GB ramli bir VDS, yurtdışı firmalarında satılan 1vCore 1 GB ram'li paketlerden nasıl kat ve kat daha kötü performansa sahip olabiliyor ?

Bu bizim Türk firmalarının yaptığı pazarlama politikasındaki aldatmaca nerededir ? Yurtdışındaki 5 katı düşük özellik bilgisine sahip bir VDS nasıl kat ve kat daha performanslı olur ?