Merhaba arkadaşlar, yeni internet başvurusu yapacağım. Türknet, Millenicom, NetSpeed ve GıbırNet olmak üzere 4 Firmada da sorgulama yaptırdım.
  • Turknet - 14Mbps hız verebilirim diyor
  • Millenicom - 31 Mbps kadar hız verebilirim diyor
  • NetSpeed - 31 Mbps kadar hız verebilirim / Port Var / Santral-Saha Dolabi Tahmini Mesage 645 Metre diyor
  • GıbırNet - 31 Mbps kadar hız verebilirim / Port Var / Santral-Saha Dolabi Tahmini Mesage 645 Metre diyor

Gıbır netin canlı desteğine yazdım, farkı sordum. Benden sorgulamada ki Adres kodu(BBK) mu istedi. Kodu verdiğimde kontrol etti ve "Önceden vdsl portunuz yok ise ve şuan geldi ise 31Mbps kadar gösterebilir, Şuan Telekom sisteminde 31Mbps kadar altyapınız görünmekte vdsl port mevcut" diye yanıt verdiler.

Diğer firma(Türknet) güncelleme yapmamış olabilir mi diye sordum. "Evet güncelleme yapmamışlardır" cevabını aldım. Böyle bir durum söz konusu mudur ? Altyapı sorgulama için firmanın yeniden sistemi güncellemesi mi gerekmektedir ?

Ek olarak; aramızda 100-150metre kadar mesafe olan arkadaşım Türknete geçti ve 34Mbps hız alıyor. Türknette abonesi olduğu için Türknette adresini sorgulatamadım netspeed veya millenicomda adresini sorgulattım 44 Mbps kadar hız gösteriyor. Anlamadığım onların bulunduğu yerde saha dolabı vs. yok bizim burdan geçmesi lazım bir hat olması için ama benden yüksek hız alıyor ve sorgulamada öyle gösteriyor. (Belki saha dolabı yakında vardır ama tahmın etmiyorum)