Kardeş bu konuda her kes bir ücret talep edebilir. Piyasada iş veren olarak biz de piyasa şartları ve ekonomik durumlara göre belirlediğimiz bütçe var ve o bütçeye göre maaş belirliyoruz. Ama maalesef şuanda bile bana yazan ulaşan yazılımcıların yazdıklarını yazsam buraya inanın ağlarmıyız gülermiyiz bilemiyorum. Abi nasıl yapacağız ne yapacağız tek kişimi yapacağız diyenlerle dolu. Dediğin gibi full stack developer gerçekten ne yapacağını sormaz nasıl yapacağını anlatır. Bana ulaşanların hepsi nasıl yapacaklarını anlatmadılar sadece günlük para isteyenler sözleşme yapmadan yapsak olmaz mı diyenler ben aslında ürün ekleme işi yapıyorum ama tema tasarlayabilirmiyim admin paneli nasıl kodlama yapacağız yazılımcı ile mi çalışacağız diyenlerle doldu..
Keşke dediğin gibi bir sapına kadar developer olsa o paraya versem. Mesai saatlerimiz belli adama whatsapp dan yazıyorum abi söylemeyi unuttum benim dışarda işim var ondan çıktım 4 saat sonra gelcem mesai bitine kadar işe bakarım diyenler.
Uzak çalışma sistemine alışamayanlar bilmeyenler iş yaparken umursamaz olup paraya geldiğinde aslan kesilenler..
Daha çok yazarım kardeşim ama ARİF olana bu kadar yeter diyeyim mübarek ramazanda...
Arkadaşlar da onu anlatmaya çalışmışlar kendi imkanlarınız dahilinde belirlediğiniz maaşa talip olarak ancak öyle tipler gelir aradığınızı bulamazsınız demek istemişler, siz de tastiklemişsiniz zaten.
Sizin özelinizde konuşmuyorum sonuçta serbest piyasa yasalar dahilinde isteyen istediği fiyata çalıştırabilir fakat pandeminin de etkisiyle tüm dünya remote çalışma şekline geçmişken aradığınız adam Türkiye'ye çalışıp da 6k ile geçinmeyi denemez bile.