Hukuk işlerinde erken kalkmak sıra kapmak diyelim bazı işlerde adliyede önemlidir ve yarının hazırlığını bugünden yapmak farz gibi birşeydir. bu çalışma şartları haklısınız fazla ama sadece hafta içi çalışma var ise 5 gün kabul edilebilir. 2 gün kesinlikle tatil olması şartı ile.
bir avukatlık bürosu eski çalışanı şimdi kendi yağında kavrulan biri olarak söylüyorum, zamanında 3,5 sene bu şartlara yakın şekilde cumartesi 2 saat eksik çalışma şartıyla 6 gün çalıştım. kimisi parası puluna çalışır, kimisi borcu harcı vardır zıplayamaz, kimisi vakit geçiriyordur, kimisinin kariyer hedefi vardır staj yapar, kimiside iş yoktur girmiştir fırsat görür. Bu işlerde gönüllü olarak çalışanlarda vardır fazladan mesai yapanlar. ev, araba veya başka bir hedefi olanlar ofislerde çoğu prim usulü çalıştığından nasıl olsa 2 gün tatilimiz var biraz fedakarlık yapar birşeyler sahibi olurum diye düşünmez. misal 9 da iş başı yapardık ama ofisten dışarıya 9da acil durumlar dışında borç için arandığını hatırlamıyorum.

ofislerin tabiki şartları şurtları değişir ama işin içinden gelmiş birisi olarak kısaca özet olarak bu kadar kısa yazabildim yoksa sahuru burada yaparız ek olarak şartlar gerçekten çok çok ağırsa alternatifi bol olan bir iştir, işi bilen istifa edip hemen kısa zamanda iş bulur. işi bilmesi boşta kalmaması anlamına gelir.