Bende de çok gereksiz bir detay hafızası var. ana olayı unutsam bile içerisindeki en ufak detayı hatırlarım. Misal x bir yerde birisi ile tanıştım onunla nerede tanıştığımızı tanıştığımız yere neden gittiğimizi unuturum ama tanıştığımız gün üzerinde ne vardı taktığı aksesuarlar neydi kolye, küpe vs hepsini sayarım hatta kolundaki saati gördüysem marka farketmeksizin kolunda şu saat vardı saat de buydu derim. Ya da yolda giderken gördüğüm bir aracın plakası bir nedenden ilgimi çekip de kendisine baktırdı ise o plakayı 6 ay 1 sene sonra da görsem ben bu arabayı şurada görmüştüm derim. Aynı şekilde tanıdığım birisi ile ayak üstü konuşurken benim doğum tarihim / evlilik tarihim / kız arkadaşım ile tanışma günüm şu gibi bir cümle kurarsa imkanı yok o tarihi unutmam daha. Ondan sonra telefon rehberimdeki 500 üzeri numaradan 100'e yakınının tüm numarasını ezbere bilirim yaklaşık 200 250 tanesini de telefonda kayıtlı olmasın aradıklarında son 4 hanesinden arayan bu kişi derim. O kadar gereksiz bir özellik ama ne olduğunu da anlamadım