Candogancan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Keşke O zamanlar çocuk olmasaydım, 1990 2010 arası internette bir proje yapan insanların projeleri tuttu r10.net de bunlara dahil
Bu senin vizyonunla alakalı. O zaman olsaydı yine bugün olduğundan farklı olamayacağın çok yüksek bir ihtimal. Bu sefer dönüp 1980 lere atıf da bulunacaktın. 1980 de çocuk olmasaydım, şöyle bir icat yapardım falan.. Vizyonun ne kadar geniş ? Teknoloji hareketli bir obje gibidir. Hareketli bir objeyi vurabilmek için hedefin üzerine ateş açmazsın. Ateş ettiğinde hareket dolayısıyla olmuş olacağı yere ateş edersin ve hedef oraya geldiğinde hedefini vurmuş olursun. Bunu hesaplamak için bir çok faktör var. Hedefin hareket yönü, hareket hızı, merminin hızı, hedefin uzaklığı. Şuanda bu mecrada girişimciliği baz alırsak o kadar hareketli ki hesaplayabilmek çok zor. Elinde bir makinalı tüfek olmalı ki dakikada 1500 mermi atsın ve vurma ihtimalin artsın. Peki şuan ne yapıyorsun ? Elinde bir tabanca var ve 5000 km hızla giden bir hedefi vurmaya çalışıyorsun, şanslıysan ve iyi bir hesap yapmışsan vurursun bir şey diyemem.

Hipotetik olarak konuşarak seni geleceğe, çocuğunun dönemine götüreyim. Çocuğun da bakıp diyecek ki keşke 2030 da çocuk olmasaydım bütün projeler tutmuş. XXX Gerçeklik Sistemi de buna örnek diyecek. Oysaki o sırada baban da 2000 li yıllara atıfta bulunarak aynısını söylüyor ve haladaha geleneksel girişimlerini başarıya ulaştırmakla ilgileniyordu. Bu hiçbir zaman değişmez. Değişen tek şey belki çocuğuna bu söylediklerimi birisi söylemeyecektir. "Hayır o zaman da aynısı olacaktı, yine bir şey başaramayacaktın. Bugün düşüncen buysa ve bu düşüncenin getirdiği vizyonla 2030 da bir yetişkin olsaydın yine sonuç değişmeyecekti." diye söyleyen birisi belki olmayacaktır, belki de olacaktır. Bugün vizyonun ne kadar açık ? Hedef hareketli değil, sadece çok uzakta ve olduğu yerde duruyor. Teknolojideki vizyon, uzağı ne kadar net gördüğünle alakalı.