WordPress gpl olduğu için tema ve eklentilere lisanssız tam olarak ulaşmanız veya kırmanız mümkün.
Codecanyon üzerinde olan tema ve eklentilerin hepsinde lisans vardır ve para kazanmak amacıyla yapılmıştırlardır. Bunları lisanssız kullanabilir hale getirmek ne kadar etik olur orası size kalmış bir şeydir. Gpl lisansı diye bir şey yoktur, NULLED diye bir şey vardır.
Bir nulled eklenti kullanmak, üstünde oynanmadıysa sitenize virüs vesayre bulaştırmaz. Virüstotal üzerinde nulled eklenti ve temaları test edebilirsiniz.
Extended lisans olayı ise sadece kendi verdiğiniz hizmet dahilinde siteyi lisanslayabileceğiniz yapabileceğiniz anlamına gelir. Bir hizmet verdiniz diyelim (mutlaka vergi olması gerekiyor) devlete vergi ödeyerek ben wp rocket sınırsız lisansı site hız optimizasyonu yaptığım kişilere verdim. Bu durumda wp rocket çok fazla siteye lisanslama yaptığımı gördü ve benden faturalarını istedi, vermediysem lisansımı sözleşmeye göre iptal etti.
Nulled yazılımların eksileri:
*Otomatik güncelleme desteği olmaz.
*Yazılım hakkında geliştirici size destek vermez.
*Geliştirici az para kazandığı için temaya desteği daha az verir vs.
*%100 GPL olmayan yazılımlarda satıcı mahkeme yoluyla hakkını arayabilir.
Bana göre, Nulled veya GPL adı altında satılan tema ve eklentileri kullanmak etik bir davranış değildir. Bunun kesinlikle kötü sonuçları olur. Bu tarz kitlesi yüksek forumlarda ise daha katı tedbirler almak ve bunu satışa dönüştüren, kullanan kişiler hakkında bir şeyler yapılması gerekir. Şahsen bir codecanyon moderatörü olarak bu yorumu yapıyorum.
Gpl lisansı hakkında yazı:
https://help.author.envato.com/hc/en...s/360000534646