tolgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepsi projelendirilebilir gibi görünse de bu tarz alan adlarını, olmadı yakın alternatiflerini her zaman boşta veya uygun fiyata bulabilirsiniz. Demek istediğim bir projeniz yoksa, değerlenir diye alıyorsanız tavsiye etmem. Son kullanıcıyı heyecanlandıracak, marka olabilecek, trend konularda, daha vurucu alan adları takip etmenizi öneririm.
Hocam öncelikle domain uzmanı değilim .Kriterlerim şunlardı .com domainleri fiyat diyelim 100 bin 200 bin tl satışta dedim o zaman org alabilirim diye düşündüm.Diğer başka konuda ek almadan jenerik domain satın almak oldu ek almadan yada 2 kelime içeren domain almak istemedim. Son olarak domainler ne gibi siteler yapılır düşündüm almayı düşünen arkadaşlar şu şu siteleri yapabilir.Yakın alternatifleri derken bana örnek verirseniz daha doğru olur. Fiyatlar org 63 net 78 TL verdim .com daha uygun fiyata ama bulamadım.Aslında bazı seçtiğim domainler marka olabilecek domainler seçtiğimi düşünüyorum.aylu.net marka domain bizzat.net buyrun.org eygu.net cahows.com bunların marka domainleri olacağını düşündüm gramer.org yabancı dil konu anlatımı sitesi açılabilir ve bu siteden güzel paralar kazanılabilir diye düşündüm direk jenerik ek almamış bir domain kadayif.org kadayif tatlısı satışı yapılabilir.cubbe.org ülkemiz de böyle bir site açılıp bu şekilde satış yapılabilir marul.org forum sitesi açılabilir.havyar.org pahalı bir ürün site açılıp satış yapılabilir.Ekstre.net kredi kartıyla ilgili siteler açılabilir.Profiterol.net .com pahalı olduğu için net domain o yüzden aldım org olsa almayacaktım.sedye.net sedye satışları yapılabilir 2-3 site görmüştüm.

Dediğim gibi hocam ben işte arama yerine yazdım tak diye çıktı o şekilde almadım bayağı bir baktım o şekilde aldım.Trend konularla ilgili domainlere bakacağım ama marka olabilecek domainler aldığımı düşünüyorum aslında hocam o konuda bana örnek verirseniz daha iyi olur.Bazı arkadaşlar ne demek istediklerini anlıyorum dediğim gibi .com fiyatları çok yüksekti dedim .org alınır yada 2 kelime içermeyen ek almayan domain almak istedim hepsi öle değil ama satın aldığım domain o şekilde son olarak şu şu siteler açılabilir bunların sektörü var tabi bunlar alt kategori ama jenerik isimler diye düşündüm.Trend konularla ilgili domainlere bakacağım hocam daha dikkat ederim.Daha vurucu alan adı derken hocam örnek verirseniz daha iyi olur.Bilgilendirme için teşekkür ederim.