rallyproco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekran kartlarının MH/S değerleri var, RTX 3090 için 120 mh/s civarı.

120 mh/s ile ayda 2500-tl ethereum kazarsın şuan ki kuruyla.
300 watt kart , 50 wath da diğer parçalar güç çeker saatlik. 0,350 kw * 24 saat * 30 gün * 0,8 tl (1000 w elektrik) den 210 tl gibi bir elektrik gideri olur sana da net 2290-tl kalır.

5 kart takarsan aylık kazancın 11-12 bini bulur.
Siyahdenizli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sitede ilk sorularını cevabı var

https://whattomine.com/coins

getiri götürüsü kart modeline göre belli zaten. sonuçlar gerçeğe çok yakın

yurt dışından getireceğin kartları yüksek fiyatla alacaksın yine. çok fazla fark bkleme Türkiye ile. ilerde yada yakında mining olayı biter ayda yavaşlarsa satmak istediğinde çok ucuza satmak zorunda kalırsın TR cihazına göre.

nvidia kartlar normalde oyuncuların göz bebeği olduğu için yine bu iş sıkıntıya giridğinde satmak istersen nvidia kartlar çok daha hızlı satılacaktır amd kartlara göre.

performans olarak attığım sitede hepsi mevcut zaten.

ekran kartı dışında anakart, işlemci, ram, hard disk yani bütün bir pc bileşeni kasa hariç yine var zaten. tabi bide ekran kartı sayısına göre yüksek bir power supply.

anakartta yeterli yer yok ise riser denen ekran kartı uzatma aletlerini alman gerekiyor.

birde anakart ve ekran kartlarını koymak için bir panel. bunu kendinde yapabilirsin mining çerçevesi diye satılıyor hazır da alabilirsin.

son olarak işlemci, ram, hdd, riser ile ayrı ayrı uğraşmak istemiyorsan şunu alabilirsin

https://tr.aliexpress.com/item/10050...archweb201603_

mining özel ana kartı.

başarılar
yalinyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence GTX 1070 veya RTX 3060
CPU, Anakart, Riser, UPS, Ram, PSU, Flash Disk vb. gerekecektir.

Hocam tam öğrenmeden girmek doğru olur mu diye kendinize sorun lütfen, zaten doğru gelirse bilgi alacağınız çok yer olacak.

Çok yüksek hash değeri olan ekran kartları yerine , daha ucuz ekran kartlarından adetli bi şekilde toplamayı düşünüyorum çünkü ancak bu şekilde sistemi ucuza getirebiliyorum. Bana minimum kazım yapabileceğim ekran kartı önerebilirmisiniz ?