Biraz ticaret dışı bir post olacak, eğer konu yanlış yere açıldıysa kusura bakmayın moderatör konuyu taşıyabilir.
Değerli arkadaşlar bu konuyu bir zamanlar Twitter sayesinde ekmek yemiş bir kişi olarak açıyorum. Bu konudan muzdarip başka arkadaşlar da var mı merak ediyorum.
KONU: Twitter hesap limiti dediğimiz Rate Limits gizliden değiştirildi mi? Twitter yeni kurallar mı koydu?
Biliyorsunuz birkaç ay önce ABD'de başkanlık seçimleri yapıldı. Seçimlerde Donald Trump'ın seçmenleri Twitter üzerinden kavga etti ve Twitter bu hesapları kapatacağını vs. duyurmuştu. Ne hikmetse, bu seçim olayından sonra bot konularında yüzümüz bir türlü gülmedi. Aylardır yaptığım onca denemeye rağmen twitter bot olayında elim kolum bağlanmış durumda. Hatta hesabın kapanmamasına rağmen ya da uyarı yememesine rağmen bu durumla karşı karşıyayım.
En basitinden örnek vereyim:
Seçimden önce herhangi bir tweet'in bot aracılığıyla kazandığı görüntüleme etkileşimi 10 ise, şu an 1-2'ye düştü.
Seçimden önce oto rt ile 10 like alan tweet, şu anda 1 like alıyor.
Soruya geçiyorum:
Twitter rate limits'i incelememe rağmen sorunun kaynağını bulamadım. Eski hesap denedim, kullanılmış hesap denedim, rt sayısını azaltmayı denedim ama yine de bu gözle görülmeyen etkileşim engelini atlatamıyorum. Bunun sebebi nedir?
Bu durumu yaşayıp çözen ya da çözemeyen benim gibi birileri var mı?
Herkese hayırlı ramazanlar.