Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Attığım mesajı okurken anlamadınız galiba. Ben "cüzdanın anahtarı sizdeyken kimse bir şey yapamaz" dedim. Paribu hesabınızda size cüzdan anahtarları veriliyor mu? Hayır. Paribu türk şirketi olduğu için de bloke koyabilirler.
Evet, borsalardaki paraya el koyabilirler ama anahtarı sizde olan cüzdanlara hiçbir şey yapamazlar.
WebToPay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimden para kaciriyorsun ona bağli.Sahis a veya kuruma borcun varsa icra da kalirsin.Taahhut vermedigin surece de bu boyle kalir.Kimse ceza da yemez ceza evine de girmez.Alacakli alacaginin pesinde dir.Senin hesabindaki paranin nereden geldigine bakmaz tahsil etmek icin ugrasir.MASAK senin borcunla ilgilenmez.Sana gelen paranin kaynagiyla ilgilenir.Sayet aciklayamaz ve ispatlayamazsaniz kara para aklama veya teror finansmasi gerekcesiyle hakkinizda islem baslatirlar.Keske borcum olsaydi da hesaplarim blokeli veya icralik olsaydim diye dua eder duruma gelirsiniz.Borclu-alacakli ile Masak arasindaki farki umarim anlamissinizdir
Öncelikle iyi forumlar. Ben yazıyı yazmaya başlarken en son mesaj sizinki olduğu için alıntılıyorum. Herhangi bir kastım yok. Sadece bilgi verme amacı taşıyorum.

Alacaklıdan mal kaçırma sebebiyle hapis cezasına hükmedilebilir.

Alıntı
Alacaklısını zarara sokmak kasdiyle mevcudunu eksilten borçluların cezası:
Madde 331- (Değişik: 31/5/2005-5358/1 md.) Haciz yolu ile takip talebinden sonra veya bu talepten önceki iki yıl içinde borçlu; alacaklısını zarara sokmak maksadıyla, mallarını veya bunlardan bir kısmını mülkünden çıkararak, telef ederek veya kıymetten düşürerek hakiki surette yahut gizleyerek muvazaa yoluyla başkasının uhdesine geçirerek veya asıl olmayan borçlar ikrar ederek mevcudunu suni surette eksiltirse, aleyhine aciz belgesi aldığını veya alacaklı alacağını alamadığını ispat ettiği takdirde, altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Soğuk cüzdanlarda güvenli değiller. Örneğin icra uygulamasında haciz mahalline gidildiğinde borçlunun üzerinde para, değerli kağıt vb bir şey sakladığı izlenimi olursa icra memuru borçlunun üzerini arayabilir ve çıkan paraya haciz işlemi uygulayabilir. Bu durumdan yola çıkarak şu şekilde düşünebiliriz. Sizin soğuk cüzdanınızda kripto paranızın olduğunu düşünen/öğrenen bir alacaklı bir şekilde bu soğuk cüzdanın tespitini sağlar ise (üzerinizde bulunması ya da haciz mahallinde bulunması) soğuk cüzdan içindeki kripto parayı haczetmesi teorik olarak mümkün. İhtimal var, kesin olur demiyorum. Ama bunları ben düşünebiliyorsam başkası da düşünebilir. Ve elbet birileri harekete geçecek. Bugün olmazsa yarın.

Kripto paralar konusunda şuanda hukuksal olarak çok fazla açık var. Fakat hukukta bazı alanlarda kıyas yapılabiliyor. Bu nedenle hukuksal boşluk olması haciz işleminin olamayacağı anlamına gelmez. Temel olarak kripto paraların da bir parasal karşılığı var. Ve parasal karşılığı olan bir şey haczedilebilir. Sadece tespit edilmesi ve borçluya ait olması yeterli.

SONUÇ OLARAK
Çok basit şekilde düşünürsek; eğer bir şey çalınabilir ve/veya el değiştirebilirse, devletler bu şeye el koyabilir. Sadece varlığı bilinmesi yeterli.

Sadece sizin özelinizde değil herkes için yazıyorum lütfen yanlış anlamayın. Bilgi kirliliği çok fazla herkes bilmeden atıp tutuyor. Lütfen kesin hükümler vermekten kaçınalım. Yurtdışı borsalarda bir şey olmaz diye de düşünmeyin. Kripto paralarla alakalı uluslar arası düzenlemelere gidilmesi düşünülüyor. (İsviçre bankaları gibi bir şey çıkmazsa) İlerde yabancı borsa yerli borsa ayrımı kalmaya bilir. İşlemler tamamen sanal ortamda döndüğü için kripto paralara haciz/el koyma işlemleri gerçek paralara haciz/el konmasından daha kolay bile olabilir.

Umarım yararlı olmuştur. İyi forumlar