Esnaf adına sevindim ancak Tunç Soyer için sevinmedim yanlış yapmış cama astırarak. Cama astırmasa zaten bu ağızdan ağıza yayılacaktı illaki ve herkes beğenirdi bu davranışı. Yinede esnafa can suyu olmuştur o veresiyeler bile iyi yapmış.
İsmi yazmasalar mükemmel olaymış aslında ama
Böyle aptalca bir şey yapacaklarını sanmam. Karalama kampanyasına benziyor.
Peşinen belirteyim Tunç Soyer'den nefret ederim.
Gizli kalması daha doğru olurdu

Birde basa basa büyük şehir belediye başkanı yazılması doğru olmamış kendi astırmadıysa bile esnafa tembih edebilirdi

neyse Allah hayrını kabul etsin diyelim.
Güzel davranış fakat keşke bunu duyurmasaymış o zaman daha anlamlı olurdu.
Bakkaların hepsinin harfi harfine aynı cümleyi yazması tesadüf olamaz
Gizli değil orayı bilmem de. İzmir B.B tarafından ödenmiştir şekli bir yazı olsa daha şık olurmuş. Tabi Tunç Soyer kendi cebinden ödediyse farklı
Reklam parasını ucuza denk getirmiş demek daha güzel olurdu.
"İzmir parası" yada "İzmir bayrağı" gibi garip heveslerini bastırıp bu işlere yönelmesi de iyi aslında...
Yahu normal bir vatandaşın yapması evet gizli kalması daha iyi gözükür.
Lakin bu yapılan hareket bir kıvılcım olarak düşünün. Bunun altında kalmayacak olan diğer parti belediyeleri onlarda ödeyecek. Bir anda dalga dalga birçok yerdeki zor insanın sıkıntısı giderilmiş olacak. O gizli bu gizli. E nasıl anlaşılacak. O zaman yardım dernekleri insta sayfası açmasın, paylaşmasınlar. Haluk Levent ya da CZN Burak hiç yaptıklarını paylaşmasınlar. Sadece hayrı kendilerine işlesinler. Böyle bir mantık olabilir mi?
Siz biliyor musunuz CZN Burak ya da Haluk Levent'in yardımlarını görüp kaç kişinin o yardıma destek verdiğini ve görmeseler akıllarına gelmeyeceği için o an yardımdan uzakta olacağını?
Tunç Soyer'in haberi de olmayabilir. Hemen yargılamamk lazım.
Ama gene de 3 ihtimal var:
- Gerçekten Tunç Soyer kendisi astırdı. (Borcu olanlar bilsin, bakkalcı adam borcu olanlara borcun var deyip ekstra para almaması için vb. gibi.)
- Bakkal amcalardan 1-2 tanesi asınca diğerleri görüp Teşekkür maksatlı astı
- Tunç Soyer'e karalama kampanyası için yapıldı
Dipnot: Her ne olursa olsun gerçekten veresiye defterlerini kapattıysa bu bakkallar için gerçekten çok büyük bulunmaz bir nimettir. Tebrik ederiz.
Arkadaşlar selam, konuya bir açıklık getirmek adına;
Yazının asılmasının 2 sebebi var.
1- Başkanın talimatıyla yeni bir proje başlatıldı belediyede 'Askıda Defter' bu proje bakkal veresiye defterlerini kapatmaya yönelik. İlk defterleri Tunç başkan kapatarak projeyi tanıtmış ve teşvik etmiş oldu. Yani bu yazının yazılması gayet normal. Proje Tanıtım ve Teşvik için.
2- Bakkalın müşterilerine borçları olmadığını birinin kapattığını beyan etmek için asılmış. 'Bir hayırsever' yazadabilirdi. Ama müşteriler bunu ısrarla sorgulayacaktı 'kim' diye..

o yüzden bu duruma bir şeffaflık getirilmiş. Ama dediğim gibi amaç 1. Madde
Son olarak bu borçlar Tunç Soyer'in şahsi parasıyla ödenmiştir. Belediyenin alakası yoktur.
Karalamak değil, tebrik etmek düşer.
İyi forumlar..