green card başvuruları ekim ayı civarında açılıyor ekim ayında başvuru yapıyorsun ve sonuç için mayısı bekliyorsun örnek tarihli bir şekilde anlatayım
**/10/2020 başvuru diyelim çıktı mı çıkmadı mı **/06/2021de bakabiliyorsun çıkmadıysa uçuyorsun melih çıktıysa önünde yine uzun süreç var eğer her şey sorunsuz giderse amerikaya en erken 2022de girebiliyosun 2022 kurasına katılmış oluyosun 2020de başvuru yaparak zaten
aradaki olayları anlatmıyorum çok uzun oralar(kısaca kurada sana çıktıysa sıra numaran oluyor o sıra numarana göre ankaraya gidip aşılarını olup belgelerini hazırlayıp mülakata giriyosun) her şeyi hallettin amerikaya ne kadar parayla gitmem lazım diyosan kişi başı en az 5k dolar biriktirmeni önerenler var ama green card forumunda gördüğüm üzere eğer amerikaya gitmeden önce ordaki işin zaten hazırsa bu kadar fazla biriktirmiş olmana gerek yok
Not: ama mülakatta birikmiş paran var mı yok mu bakıyorlar oraya gittiğinde bir süre iş bulamazsan diye kendi geçimini sağlayabileceğini düşündüğün bir miktarı göstermen bekleniyor elçilik tarafından bir rakam verilmiyor onu kendin kafana göre biriktirmen bankaya koyman lazım. ben bu kadar parayı nasıl bulayım orda gittiğim gibi iş bulurum 10k dolar harcayacak değilim diyosan ordan burdan borç aileden birisi kredi çekip sana versin bunu elçilikte göster amerikaya gittikten sonra eğer hemen iş bulursan o parayı harcamazsan geri gönderirsin o yüzden para gösterme işi o kadarda sıkıntılı değil bence
Ayrıca green card taktikleri trickleri diye bir şey yok.
geçen ekim başvurumu yaptım bu akşam sonuçlar açıklanıyor şimdi uyuyorum umarım uyanıp baktığımda bu mesajı editleyip kazandım diyebilirim