onruzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence buna karar vermek için yaşın biraz ufak. 18 Yaşındasın ve r10 dasın. Bir kaç sene bir alan seçip uzman seviyesine gelmeyi denesen her türlü zabıtanın aldığı maaşı alırsın.
Kendimden yola çıkayım DHMİ hava alanında tekniker olarak sözleşmeli personel olarak işe başlamıştım, üzerimdeki kadrolu mühendis 79 yılında itü mezunuydu. Yani modern elektrik-elektronik hakkında en ufak bir bilgi ve fikri yok. Ücretimiz sözleşme gereği 6 asgari ücretti. Mesailer çift ücretti. Kalsaydım şu an aylık en az 18.000 TL gibi bir para alırdım. Ama tekniker olarak girdiğim yerde bana ot biçmemi söylediler. Ben de istifa ettim. Bazı şeylerin maddi karşılığı yok benim karakterime göre. Kişiye göre değişir tabi.
Dediğim gibi üstünde aptal bir amirle hayattan soğuyabilirsin. Yine de her şey istediğin gibi olsun.
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim ama karakterime uyabilecek bir meslek olduğunuda düşünüyorum zaten işe girip girmeyeceğim aşikar. Bilginiz var mı bilmiyorum ama bir soru sormak istiyorum başvuruyu yaparken diploma istiyormuş ben diplomamı almamış oluyorum başvuru yapmak için farklı bir yolu var mıdır?