Ne yazık ki sizinle aynı görüşte değilim bu konuda. WordPress eskisi kadar hızlı ve hafif bir yazılım değil. 3 aydır WordPress optimizasyon konularına kafayı takmış durumdayım ve daha yeni tam uzman olabildim diyebilirim. Bu süreçte yüzlerce makale okudum ve onlarca video izledim. Yine bana göre artık herkesin kullanabileceği kadar basit ve optimizasyon istemeyen bir yazılım değil.

Özellikle sadece blog yazmayı amaçlayan kişileri, WordPress yerine Ghost tercih etmeli. WordPress kullanmakta ısrar eden kişiler de eklenti kullanımından kaçınmalı. Web sitelerini onlarca eklenti ve tema kalıntılarıyla bırakan kişiler, bir süre sonra burada WordPress optimizasyon uzmanı aramaya başlıyor. Dikkatli kullanılmadığı taktirde bu sektörün en sorunlu yazılımıdır. Bu iş için bir WordPress Optimizasyon hizmet sektörü bile oluştu, bu işten para kazanan yüzlerce insan bile var forumda. Sadece bir eklenti yüzünden bütün sistemi baştan kuran insanlar bile tanıdım. İşte bu nedenle, sadece amacı blog yazmak isteyen insanlar için, niche sitelerle uğraşanlar için en büyük ve avantajlı yazılım Ghost bana göre.

Bu arada projenizde başarılar dilerim.