mertinko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir proje yapmaya çalış aklında belirle ve günde en az 3 saatini buna ayır. Sonra yeni işler edin ve meşgul ol sonrası öğreneceklerini ekleyerek yoluna devam edebilirsin.
enescalban adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sürekli proje yaparak ilerliyorum hocam bu şekile akılda kalıcı oluyor..
eneskt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, çok benzer dönemlerden geçtiğimizi düşünüyorum. Bu nedenle benim deneyimlediğim ve yararını gördüğüm birkaç tavsiyeyi aşağıya liste olarak bırakacağım umarım faydası olur.
  • Okul tarafına pek kafanızı takmayın, eğer kafa ilk 5 okuldan birinde değilseniz zaten yeterli bir eğitim veremiyeceklerdir.
  • Udemy gibi platformlara paranızı kaptırmayın çünkü benzer hatta çok daha iyi eğitimler internette zaten mevcut hemde bedevaya.
  • Eğer İngilizce varsa kesinlikle Türkçe ile öğrenmeye devam etmeyin, yalnızca yabancı kaynaklara odaklanın. İngilizce yeterli değilse yine olabildiğince yabancı kaynaklara ve İngilizce öğrenmeye önem verin.
  • Yazılım hangi alanında ilerlemek istediğinize karar verene kadar iyice düşünün ve sonra karar verin. Aslında istemediğiniz bir alanı seçmek ağır pişmanlık ve büyük zaman kaybına yol açabilir.
  • Olabilidiğince bu işin temeline ve kültürüne önem verin çünkü kültürünü ve temelini bilmeyen bizim dönemden onlarca yeni yazılımcı yetişiyor.
  • İstediğiniz alana karar verdikten sonra o alana uygun bir dil seçerek başlayın, çok popüler diye gidip hemen Python öğrenmeye çalışmayın.
  • Dil seçtikten sonra kesinlikle proje yaparak ilerleyin. Video izleye izleye bu iş bir yere gitmez.
  • En önemlisi bu işlerle ilgilenen insanlar ile arkadaş olun. (Kişisel olarak beni en çok zorlayan konu bu. Arkadaşlarım bu alana ilgili değil ve bu alanda çok ilgili arkadaşım yok. Bu durum motivasyon eksikliğine itiyor insanı.)
Biraz fazla resmi oldu ama olsun. Sizin şu an yaşadığınızın aynısını 2 sene önce yaşarken ben bu tavsiyeleri almış ve bunlara uyarak devam etmeye çalışmıştım.
DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hangi alanda olduğunda zevk alacağını keşfet.

Web? Masaüstü? Mobil?

Keşfinden sonra kendine proje belirle.

Projeni çiz ve kodlamaya çalış.

Kodlarken o ürünü tamamen senin ürettiğini unutma.
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli . Tekrar çok teşekkür ederim.