TunahanSinmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir insan çekirdekten yetişir hocam şu anda günümüzün %90'ı internet üzerinde harcıyoruz gerek sosyal medya gerek internet üzeri işler gerekse kendi websitelerimiz ve projeleri incelemek alışveriş vs. Peki biz bu aşamada ne kadar kişisel gelişimimize yön veriyoruz. Bunu hiç düşündük mü? şu eve kapandığımız pandemi döneminde elimizdeki en yararlı olan internet kaynağını bir nebze olsun gelişim adına kullanmak yerine hazırlarını satın alarak bu tarz sorunlara yön veriyoruz zaten ülke halkı olarak psikolojimiz pandemi sebebi ile berbat bir durumda biz bu aşamada birbirimizin kalbini kırarak ilişkilerimizi kötüye sürüklüyoruz.

Şuna inanıyorum ki pandemi döneminde hazıra konmak yerine araştırmalar yapan bir şeyleri merak eden kişiler hizmet aldıkları kişilerin yerine geçtiğinde aynı sorunlar ile karşılaşıyor olacaklar. Ve bu aşamada biz hizmet sağlayıcılarının ne hissetiklerini neler yaptıklarını ve ne gibi zorluklarla başa çıktıklarını anlıyor olacaklar. Diğer araştırma yapmayan gelişimine yön vermeyen kişiler aynı çemberde dönüp duruyor olacaklar. Bu aşamada ise kendini geliştirmiş olan insanlar pandemi dönemi sonrasında refaha kavuşacak. Diğer insanlar ise aynı çemberin içerisinde devam edecekler.

Kişisel gelişim konusuna geldiğimizde ise çekirdekten yetişme dediğimiz durumda bir insanın aile yapısı aile tarafından verilen eğitim çok önemlidir. Çünkü karakterinizi genellikle aileniz belirler yıllar geçtikçe yetişkin olduğunuz vakit karekter değişikliği yaparsınız ancak çekirdekten olan o yapının hala daha sizde kalıntıları bulunacaktır. Mesele bu kalıntıları yok etmektedir.

Yurt dışındaki yaşam tarzı modernlik senelerdir ülkemize getirilmeye çalışıyor fakat hiç birimiz ülkede bir şeyler yapalım ülkemizi çok farklı olarak piyasaya çıkaralım biz onlara değil onlar bize özensin kafasında olamadık. Ha olanlarımız oldu olmadı değil ama içimizdeki hazıra konma düşüncesi çıkarılan projelerin yurt dışına satılmasına sebebiyet verdi. Hazıra konması bir yana sizin yaşadığınız durumlar gibi durumlar sebebi ile uğraşmak istemediler.

Örneğin: X bir E-Ticaret firması sağlam bir ücret ödenmesi sonucu yurt dışına satıldı, Altında yatan nedenlerde hazıra konma ve türk yapısıyla uğraşmak istememeleriydi, Fakat elin adamı bizim ülkemizin insanını tanımamasına rağmen kafa yapısını çözmüş olduğu için tıkır tıkır işi yürütüyor. Bizim problemimiz aslında bu biz bir süre sonrasında kişilerin kafa yapısını değiştirmek yerine uğraşmamayı tercih ediyor ve piyasadan çekilmeyi öne sürüyoruz. Sebebi ise yansıtmış olduğumuz karakterist özelliklerimiz ve milletimizin gurur duymak yerine gocunması ve kıskanmasıdır. Fakat öyle bir çelişkidir ki elin adamı bir proje üretip ülkemize sunduğunda el üstünde tutuluyor. Biz kendi kendimize değer vermeyip kaybediyoruz. Hocam.

O sebeple çizgimizi bozmamalıyız. Bırak dünya dönsün işlerimizi halledelim ekmeğimizi yiyelim ocağımızda aşımız pişsin insanoğlu ne yaparsa yapsın hocam. Emeğinin karşılığını aldığın insanlar ile yoluna devam et, Almadığın insanları ise gönül rahatlığı ile geri tep.

Bu kadar uzun ve bu kadar açıklayıcı konuşmamın sebebi 2012 yıllarında dijital dünyada işlere başlamış olmam ve yaklaşık 9 senede geride bıraktığım yaralarımın olması ve kendimi tamamı ile geliştiremememden kaynaklıdır. Başınızı ağrıttıysam affola.

Bir gün bile olsun hayallerimden vazgeçmedim vazgeçmeyeceğim gerçekleşmese dahi fikirlerim benimle mezara kadar gidecektir. Buna da eminim ve motivasyonumu kesinlikle bozmuyorum.
Senden de bunu rica edeceğim hocam bırak motivasyonunu bozma kim ne yaparsa yapsın. Sen ekmeğini yerken onların hala daha zihniyeti değişmeyecek ve hala daha toplum içerisinde hor görülecekler. İnsan yaşamındaki itibarini ve şerefini kaybetmediği sürece toprak altında kemikleri sızlamayacaktır.

Öyle bir doğru konuya parmak bastınız ki içimi dökmeden duramıyorum.
Yeniden çok çok teşekkür ediyorum bu uzun ve detaylı yorumunuz için ve yine emin olun her satırını büyük bir dikkatle okudum, her satırında binlerce kez hak verdim size.
Bu basit ve sığ düşüncedeki insanlar sebebiyle bu noktadayız aslında insanlar yapılan işe saygı duymak yerine hazırcılığa alıştığı için, az ödeyip çok isteyen bir mantıkta oldukları için ulkece bu durumların içerisindeyiz aslında bizler. İnsanlar keşke yapılan uğraş ve çabanın farkına varsa da ona göre üslubunu değiştirerek yaklaşsa.
İlk mesajinizda da belirttiğiniz gibi XXX fiyatlı bir işin 30dk da halledildigini gördüğü zaman yeniden bir iş daha yükleyip o parayı kendince çıkarmaya çalışıyor ama bilmiyor ki Picassonun da dediği gibi o iş 30 dk da değil 15 yıl 30 dakikada yapıldı aslında. Başkasının 2 saatte yapacağı işi 30 dakikada yapmak bir tecrübenin göstergesidir.
Bu durum basit görünse de ne kadar içler acısı bir durumda olduğumuzun gostergesi aslında. Üç kuruş para görünce insanlar hemen bir şeylerin paşası olduğunu bir şeylerin kralı olduğunu düşünebilecek bir modun içine giriyor doğrudan doğruya. Yazık demekten başka bir çare gelmiyor elimizden. Bu durumun engellenmesi için bir kişi dahi olsa ben en azından kendimce cevabını verip sizin paranız geçmez şeklinde cevabımı verdim. Ama bazı gerçekten ihtiyacı olan arkadaşlarımız var onların da suçu yok ki bu tür tavırlar karşısında üç beş lira daha kazanayım diye ses çıkaramıyor bu tipler de işte böyle uste çıkıp bir şey oldum havasina giriyor.
Dediğiniz gibi biz hayallerden ve umutlardan asla taviz vermeden devam edeceğiz yolumuza 🥰😊