coder7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaş gayet mantıklı bir soru sormuş. Bazı arkadaşlar neden bu kadar tepki vermiş gerçekten anlam veremedim.
Birisi Türkiye'de savaş çıksa mal mülk derdine mi gereceksin demiş. Tabi ki cana geleceğine mala gelsin de paranız olmadan nerede nasıl yaşayacaksınız?
Birisi de arkadaşı yine anlamsız bir şekilde Türklük gibi yerlerden vurmaya çalışmış.
Anlıyorum Türkiye'de gayet güzel bir düzeniniz, eviniz, arabanız ve yatırımlarınız olabilir ancak hiçbirisi garanti altında değil. Kendinizi kandırmayın. Türkiye maalesef artık pek de güvenli bir ülke değil. Adalet ve hukuk bile her zaman doğru işlemiyor. Ekonominin de gidişatı ortada. Ülke gerçekten çok karışık. Hiç beklediğiniz bir anda her şey olabilir.

Ayrıca iktidardakileri ve diğer siyasetçileri bir düşünün. Türkiye'de ve yurt dışında ne kadar yatırımları var acaba? Neden paralarını ve yatırımlarını yurt dışında tutuyorlar? Yoksa hepsi Türkiye'de mi?

Ülkede kimsenin kimseye güveni kalmadı. Bunu kabullenmemiz gerekiyor.

Konuya gelecek olursam eğer böyle bir şüpheniz varsa ev almak yerine paranızla şimdilik farklı yatırım yapayı düşünebilirsiniz.
Hocam çok haklısınız gerçekler ortada ve bu gerçekler benim yüzümden olmadı. Ben sebep olmadım. Suç başkasındayken beni suçlu görmeleri de ayrı bir saçmalık. Benim bu ülkeye hiç bir zararım olmadı aksine çok faydam oldu. Birileri suçlanacaksa, ülkeye faydası olan insanlar suçlanmasın lütfen. Ben daha ne yapayım yani, ne olsun istiyorlar anlamıyorum ki.

Bende o gidişatı gördüm o yüzden şüphelendim. Hiç bir şey olmuyormuş gibi şüphe duymadan ev alamadım ve bu şüphemi belirtmek istedim.
Yurtdışında olanlardan azdır. Onlar da şüpheli olsa gerek. Hatta Türkiye'ye arada sırada gelenler var.

Babana bile güvenme atasözünü ben söylemedim sonuçta. Şüphelerim hala devam ederse almam zaten hocam. Para kolay kazanılmıyor neticede. Alırsam da riski göze alarak alırım.