kratos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok ağır konuşuyorsunuz, konuyu açan arkadaş belki trollüyor belki trollemiyor ancak kimsenin Türk'lüğünü (ne sebepten olursa olsun) bu şekilde sorgulayamazsınız. Arkadaş kendini tam anlamıyla ifade edememiş olabilir diye bu kadar acımasız yorum yapmanıza gerek yok. Türkiye'nin durumu ortada, merkez bankasının durumu ortada, iç ve dış borçlar ortada ve kasada ki para ortada bu şartlar bu şekilde devam ederse Suriye değil ancak Lübnan'ın durumuna düşebiliriz. Lübnan'da şu anda 3 farklı döviz kuru var. (bu konu için şu haberi ve aşağıda ki videoyu izlemenizi öneriyorum)


https://www.youtube.com/watch?v=l9uka2pw6bs


Gelelim arkadaşın demek istediği şeye; herhangi bir sebepten ötürü bizi yöneten kişilerin almış olduğu kararlardan, ülke borçlarından veya merkez bankasının döviz taleplerini karşılayamamasından ötürü elimizde ki gayrimenkul yatırımlarımız zarar görebilir mi? (bu işin siyasi kısmı)

Son olarak gelelim arkadaşın diğer demek istediği şeye; herhangi bir sebepten ötürü tüm kimlik bilgilerimizin internet ve diğer ortamlarda cirit attığı bu dönemde başıma doIandırıcıIık(tapu işlemlerini sahte kimlik ile gerçekleştirmek veya telefon dolandırıcılarının yöntemi ile) gelip evimi kaybedebilir miyim? (bu işin hukuki / idari kısmı)

Yorumlarınızı yaparken hepimizin aynı Ata'nın soyundan geldiğini unutmayalım, ülke olarak çok ama çok zor dönemden geçiyoruz ancak asgari ücretin 2900TL olduğu bir ülkede doIandırıcıIık veya kara para aklamadan arkadaş para biriktirip ev almaya karar verdiyse belli başlı tereddütler yaşamasını lütfen hoşgörün.
Anlayışınız için teşekkürler hocam. Ben ciddiyim şüphelerimde. Trollemek gibi işlerle işim olmaz. Ayrıca şunu da kimse unutmasın düşmez kalkmaz bir Allah'tır. Diğer ülkelerde her an Suriyenin durumuna düşebilir. Düşmemesi için bir yerden garanti alındıysa söyleyin boşa şüphelenmeyeyim. Suriyenin bu gün bu halde olacağını kim bilebilirdi. Ama oldu işte. Hayatta bazen bazı şeyler olur ve öyle bakakalırsın. Tarihte neler olmuş bir bilseler. Şüphelerime hak veririler.

aitsizbiri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yurt dışında yaşıyorum ve muhtemelen ömrümün son kısmına kadarda burda yaşayacağım lakin memleketimde evim olsun dedim ve iki sene önce ev aldım 140 bin tl ye şuan eve 350 bin tl veriyorlar satmıyorum.Evim mardin Nusaybinde bu arada.Emekleriniz neden çöpe gitsin ki ev senin evin kim gelip ne diyebilir.
Hocam rahatlatıcı yorumunuz için teşekkürler.