outis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi nasıl daha çok öpebilirim değil anlamı, İşi alan kişinin o işe ihtiyacı vardır, vereceği fiyatın size yüksek gelmesinden ve işi kaçırmaktan korktuğu için ayırdığınız bütçesi soruyordur. Siz 100 liralık işe 50 tl teklif verirseniz, 20 30 lira daha artırmaya çalışıp en azından birşeyler kazanmaya çalışmaktır. Sırf o işe ve paraya ihtiyacı olduğu için.
Soviet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesele öpme meselesi değil pazarlığa giriş şeklidir.
Hocam dediğiniz anladım ama bu tam olarak o değil. Verdiğim örnekteki gibi makale alt tabanı 3 TL'dir altına inemezsin kurala aykırı çok iyi yazıyorsundur senin bir fiyatın vardır mesela 6 TL'dir
Bana dersin k i normalde 3 TL hocam ama ben uzun zamandır yazıyorum ve işimi iyi yapıyorum bu referanslarım ben 6 TL'den yazıyorum
- Bende hocam biraz fazla geldi bana ayrıdğım bütçemden teşekkür öderim derim örneği bu sefer karşı taraf paraya ihtiyacı var ise
- Hocam bu aralar bu paraya ihtiyacım var kira var şu var vs sizin için 4.5 TL yapayım orta yol olsun der veya emeğini satacağımı yapacağı maksimum fedakarlığı söyler
Bana ayrıdığınız bütçe ne demez dememeli bunu derse otomatikmen insanın aklına soru işaretleri geliyor hocam

Bence ticaret böyle olmalı hocam birinden alabileceğim kadar alayım değil de birbirimizin işini ikimizde nasıl memnun olarak hallederiz olmalı