kayropraktiktir bilimdeki adı. Normal bir sağlık üniversitesi okuduktan sonra 2 yıl tezli bir şekilde bu bölümüden mezun olup "kayropraktik" olabilirsiniz.

Kütletmeci, sokaktakilerdir. Güvenmeyin. Kayropraktikçilere gidin. Muayene etsinler, sorunu bulsunlar. Onların uyguladığı yöntem bilimsel yöntem ve eğer onlara gitmeye başlarsanız ilk olarak bir daha asla ve asla kendinizi kütletmemenizi önererek tedaviye başlayacaklardır. Yani bu adamlar/kadınlar, sıkıntılı omurları düzeltiyor ve bir daha sıkıntı çekmemeniz için "AMATÖRCE KÜTLETMENİZİ" istemiyorlar. Eğer sizin kütletme huyunuz varsa önce bundan kurtulun. Sonra kayro ya gidin ağrıdan kurtulun. 30 yaşımdayım parmaklarım dışında ne belimi ne başka yerimi kütlettim. Bir de ayak parmaklarımı arada kütletiyorum ama kuvvet uygulamadan. Gerçi parmaklarıma da kuvvet uygulamıyorum.

Bazı şeyleri nasıl mı biliyorum?

Nişanlımda da aynı sıkıntı var. Zilyon kere uyarmama rağmen halen kendi kendini kütletiyor. Yok tanıdık da var gitmiyor öyle ağrı çekiyor kendi çözüyor problemini. Gelecekte çooook çekecek. Siz çekmeyin.