Google, Mayıs ayında web vitals güncellemesini devreye alacaktı, sonra erteledi falan, ben de merak ediyordum nasıl bir etki olur diye, güncelleme sonrası neler değişir diye...
Aşağıda yer alan index grafikleri bana sanki az buçuk neler olabileceğini gösterdi gibi...

1. Grafik - Wordpress altyapısı ile yapılmış eticaret sitesi
Bu siteme 13 Nisan'da Wp Rocket eklentisi kuruldu ve 14 nisandan itibaren index sayım düşmeye başladı ve 1900 küsur olan index sayım şuanda 800 küsur da.... 1100 index google dan kalktı. En son içerik 2-3 ay önce girildi.

2. Grafik - Wordpress altyapısı olan gezdiğim yerleri tanıttığım websitem
Ve en az 1 yıldır içerik falan girmiyorum, her yazıda en az 15-20 tane görsel var... Grafikte görüleceği gibi index sayıları düşüyor, artıyor, sonra tekrar düşüyor...

3. Grafik - Wordpress tabanlı haber sitem
Bu sitede içerik olarak haftada 3-4 tane içerik giriliyor. Ne çok iyi ne çok kötü web vitals değerleri var grafik te aşağıda ki gibi...

Sonuç olarak;
Bu web vitals devreye girdi yada girmeye çalışıyorken index sayılarınız yukarıda ki iki sitemde olduğu gibi kaybolursa haliyle sitenize gelen ziyaretçiler de azalmış olacak. Ekim 2020'den beri Google bu güncellemeyi duyurmaya başladı. Umarım bu benim hüsnü kuruntum olur diyeceğim ama bir sabah kalktığınızda böyle durumlarla karşılaşmak pek iç açıcı olmuyor...