Merhaba hocam
Şirket sahibi olarak Özelden yazmak yerine açıktan burdan yazmak istedim, benim gibi arattırarak gelen arkadaşlar için bu konu gerçekten çok işini görecektir
Hocam @Ouwax müsaitseniz bi kaç madde sormak istiyorum
USA Delaware Şirket açtım
EIN numaramı aldım
1) Öneriniz nedir nelere dikkat etmemiz gerekiyor tecrübelerinizin ışığıyla Şirket açıp EIN numarası aşamasını geçtiğinide neler yaptınız
2) vergi müşaviri öneriniz varmı
3) Herhangi bir beyan gerekiyor mu ben şirketi açtım ein aldım hiç bir beyanda vs bulunmadım bu beyan gerekiyor mu önerileriniz çerçevesinde yazacağınız 5 kelime gerçekten
beni ve okuyan arkadaşları hayata bağlayacaktır çok teşekkür ederim
EIN numarasından sonra mutlaka ITIN numarası almalısınız. ITIN numarası olmadan, vergi ödemesi yapamazsınız ve bazı ödeme çözümlerini kullanamayabilirsiniz.
Vergi müşavirliği konusunda ben BACAK LLC ile çalışmaktayım. Kendileri hem Türk hemde iletişim için Türkçe destek veren departmanları var.
EIN, ITIN alındığında beyanda bulunmanıza gerek yok. Vergi beyanı yapmak zorundasınız. Vergi beyanını ise şirket açıldıktan sonra ilk yılını doldurduktan sonra, vergi ödemesi yapmaktasınız. Şirketiniz 2020 OCAK'da açıldı ise, 2020 Nisan'da değil, 2021'de vergi ödemesi yapıyorsunuz. 2021 OCAK-ARALIK ayında açıldıysa, 2022 Nisan'da vergi beyanı yapıp, vergi ödemesini yapıyorsunuz.
Ödemelerde eyalet vergisi (FEE) ödemeyi unutmayın, geç kaldığınız durumlarda ceza geliyor. (Yine yukarıda ki gibi yıllık ödeniyor.)