miracuzunlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdığınız her şey doğru olabilir fakat iade olayında türkiye de en iyisi amazon geçen gün bir şey aldım kargoda çatlamıştı biraz, yazdım m.hizmetine çöpe atın ürünü para iadenizi yaptik dilerseniz tekrar alabilirsiniz dediler şaşırdım, zira başka e-ticaret sitesinde gelen ürün darma duman bile olsa geri gönderin inceleyip bilgi vereceğiz diyorlar, bu konuda bilgi aktarmak istedim
Ben de geçen kızıma bir ürünü yanlışlıkla mavi renk almışım. 1 gün sonra teslimat yapılmadan fark ettim ve müşteri hizmetlerine yazdım. Siz onu teslim alın, biz size ücret iadesi yapalım dediler ve öyle de yaptılar. Bir taşta 3 kuş vuruyorlar aslında. Birincisi kendi personeline zaman kaybettirmiyor iade işlemi için, ikincisi bu durum müşteride memnuniyet sağlıyor, üçüncüsü ek kargo maliyeti çıkmıyor iade için. Tabi belli bir sınır vardır, benim aldığım ürün 18 TL civarıydı. Tutup da 250 TL'lik ürün iadesinde aynı politikayı izlemezler, izleyemezler. Ama genel anlamda (elektronik hatta kişisel bakım ürünlerinin kullanılmış gönderilmesi hariç) Amazon farklı bir bakış açısı getirdi e-ticarete.