Ladavaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
borçlu olacağıma intihar ederim allah borçtan uzak tutsun 90 bine yakın var borç yemiyorum içmiyorum ödüyorum
borçlu olacağıma intihar ederim diyip 90 bin borç var demek

soruya gelirsek. borcunuz olan kişiyle görüşüp fikrinizi paylaşırsanız daha iyi olur. belki onun ihtiyacı vardır ve şöyle bi durum da var. süreyi ne kadar uzatırsanız o daha çok zarara girer çünkü enflasyon karşısında para değerini kaybeder. 3 ay sonra vermeniz gerekeni 1 yıl sonra verdiğinizde 7500 tl nin alım gücü 6500 lere erir. adamı zarara sokmuş olursunuz. yazılım mevzusuna gelince. öyle laptop aldım yazılım öğrendim hadi para kazanayım diye kolay bi süreç yok ortada. altyapınız var mı, öğrenebileceğinizi düşünüyor musunuz, uygulama geliştirme süreçlerine dair fikriniz var mı, ekip var mı, fikir var mı, ürün var mı, hangi platformda iş yürüteceksiniz nerden iş bulcaksınız vs vs tonla soru var havada. ki yazılımı öğrenmesi en meşakatli olanı. öyle " ben yaptım oldu " tarzı mevzular değil bunlar. size tavsiyem laptop almayı öncelik görüyorsanız yazılım öğrenme sürecine girişmeden önce laptopu kullanarak borcunuzu ödeyebileceğiniz alternatif kazanç yollarını araştırın. editörlük, makale özgünleştirip satma vb. direkt sonuç, nakit odaklı şeyler. borcunuzu kapatacak birikime ulaştıktan sonrasında vaktinizi kendinize yatırım sürecine ayırın. sizin önceliğiniz bi başkasını kendi çıkarınız için mağdur etmemek olsun zira yazılım öğrencem diye başladığınız süreçte belki aylar sonrasında yolun anca yarısına gelebilmiş olcaksınız. basit şeyler değil.