Senedi verdiğin kişi tabi, başkasının alacaklısı seni alakadar etmez ama orta yolunu bulup senedi geri alabilirsiniz oda zor uğraş
Muhatabınız çeki size ibraz edebilendir. Benim bir çek öyle ciro edile edile 5-6 yer gezmiş yazılmıştı en son factoringe düşmüş, ulaştılar bana bedelini ödeyip almıştım
Senet senin her türlü sen ödeyeceksin hocam
Arkası cirosuz ise sanki sen vermiş gibi ilk muhattab sen olacaksın
Eğer arkası cirolunıp verilmişse sen 2. Muhattapsın. Ama yine de para ilk senden çıkacak alacaklı alacak seneti verdiği yere verecek
eğer ciroladıysa önce benım alacaklım parayı kendı alacaklısına ödeyıp sonra benden talep etmıcekmı hocam . 2. alacaklıdirekt bendenmi talep edecek
Hocam, senet üstünde ki vade tarihi ortada

Vadesi geldiği gün, alacaklı alacak sizden parayı diğer tarafa aktaracak.
Hiç kafanı karıştırma
Seneti verdin. Sen vade günü gelene kadar paranı hazır et yeterli hocam. 2.3.4. Kişi ne yaparsa yapsın. Vadesinden önce alamaz. Sonrası da eğer ki senet evrak el değişmişse sana 1 günü 1 yıl ederler valla.
Alacaklı senedin vadesi geldiğinde cirolu ya da cirosuz olması fark etmeksizin senedin keşidecisi yani senedin borçlusundan ödemeyi ister. Ödeme yapılırsa senet borçluya geçer. Ödeme yapılmazsa senedin üzerindeki cirantalara (ciro endenlere) başvurabilir. Bu durum karşısında ödeme yapan ciranta geriye doğru gidip kendisinden önceki cirantalardan masrafları ile beraber asıl borcu tahsil edebilir. Borcun cirantalardan herhangi biri tarafından ödenmesi, keşidecinin borcunu sona erdirmez. Borç ödenene kadar keşideciden para istenebilir.
Olayınızın özelinde senet isterse 100 kişiyi gezsin vadesi geldiğinde ödeme yapmanız için size gelecekler. Borçlu sizsiniz. Bunun tek istisnası borçlu olmadığınızı mahkeme kararıyla ispat ederseniz olabilir.(senet karşılığı ödeme, mal, hizmet vs yi almamış olursanız olabilir) Vadesi geldiğinde ödeme yapmak için senedi aramanız gerekebilir. Aksi takdirde kötü niyetli bazı kişiler durumu fırsata çevirebiliyorlar. Karışık anlatmış olabilirim. PM den yazarsanız detaylı bilgi verebilirim. İyi forumlar
Yok est. Hocam güzel açıklayıcı oldu. Konu sahibi arkadaşın bu uzun detaylı anlatım gözünü korkutmasın. Vadesinden 1 gün önce paran cebinde hazır olsun gerisini kafana takma
cevaplar için teşekkürler herkese